14 Mayıs 2011 Cumartesi

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU LÜLEBURGAZ,MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ ÖNCE KIRKLARELİ DEDİ.

FARUK CEYLAN/ADEM ÖNDER/ALPER CEYLAN
DİNÇER DEMİRAL/HAYDAR MERİÇ/GÜRSEL PERESE


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırklareli  Dingiloğlu Meydanında büyük bir kalabalığa konuştu. 7-8 bin civarında vatandaşın doldurduğu meydanda, Bahçeli,Başbakan Erdoğan’ın , Kasımpaşa'da nasıl top koşturduğunu, belediye başkanlığında neler yaptığını, partiyi nasıl kurduğunu anlattı. Milletvekili seçilemezken nasıl seçilir hale geldiğini, Erdoğan’ın bu süreçte  116 günlük karanlık dönemi anlatmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerden çok daha farklı bir anlamı olduğunu söyleyerek, '90'lı yıllar koalisyonlar dönemi oldu. Çok sayıda koalisyon hükümeti kuruldu ve uzun ömürlü olmadıkları için vatandaşın karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlar çözülemediği için halkımız geçim darlığına ve ekonomimiz krizleri düşmüştür dedi.
Bahçeli:”'Böyle bir ortamda tek başına iktidar olursa sorunlarımız çözülebilir mi diyerek var olan siyasi partilerin içerisinden bir tanesine halkımız önemli bir destek vererek iktidar yapmıştır. Milli görüş çizgisinde siyasi faaliyetlerini sürdüren ve oradan ayrılarak AKP'yi 1. 5 yılda kurmuş olan Erdoğan seçimlere girmiş fakat kendisinin milletvekili olma yeterliliği söz konusu olmadığı için seçim sonrası kurulan hükümet, yani 58'inci hükümet şu an Cumhurbaşkanı  olan Abdullah Gül  tarafından kurulmuştur. Bu arada ne olduysa olmuştur Başbakan Erdoğan milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmayan bir kişi olarak bazı yasal değişiklikler yaptırmak sureti önemli odakların himayesini görerek Siirt'ten bir milletvekili istifa ettirip araseçim yaptırmak suretiyle
Milletvekili olarak TBMM’ye gelmiş ve 16 Mart 2003'te AKP 59'uncu hükümeti kurulmuştur. Şimdi bu 116 gün sonra ne oldu da Başbakan milletvekili seçilemezken seçilir hale gelmiştir ve başbakan olmuştur. 116 günlük bu karanlık dönemi Başbakan hiçbir miting alanında anlatmamıştır. Açıklamamıştır nasıl simit yediğinden bahsetmiştir, Kasımpaşa'da top koşturduğunu anlatmıştır belediye başkanlığında neler yaptığını, partiyi nasıl kurduğunu söylemiştir. 116 günü bir türlü açıklayamamıştır başbakan.

Başbakan Erdoğan hileli bir şekilde geldiği Başbakanlık koltuğunda halkı yoksullaştırmış, fakirleştirmiştir. Sadaka ekonomisiyle paket dağıtarak, halkı kandırmaya, 3. defa iktidar olmaya çalışmaktadır. Çünkü bu defa seçilemese nereye gideceğini çok iyi bilmektedir. Yüce divana gideceğini bilmektedir, Bozkurt’un nefesini ensesinde hissetmektedir. Kasımpaşalı Recep beyin uykuları kaçmıştır.
AKP’nin Sadaka ekonomisi kapsamında dağıttığı paketlerin kaynağı Millet’in vergileridir. Onlar Milletin vergileriyle alınmaktadır. Yani Millet’ten Devlet’e, Devletten sizlere gelmektedir. Bu paketler sizin hakkınızdır. Gönül rahatlığı ile alın. AKP aracılığı ile gelmediğinin bilinci ile alın. 12 Haziranda  İktidara bir Osmanlı tokadı vurma zamanıdır. Paketleri alın, bu zihniyet içindeki AKP’ye sandıkta vurun tokadı gitsin…
Bu iktidar Türkiye’yi bölünme eşiğine getirmiştir. Türkiye’nin her yerinde  ayaklanma provoları yapılmaktadır.
Açlık ve yoksulluk hat safhaya ulaşmıştır. Ülkede 6 milyon işsiz bulunmaktadır. Bunların %22’si genç ve eğitimli işsizlerdir. 12.5 milyon insan açlık sınırında yaşamaktadır. Artık AKP iktidarından kurtulma zamanıdır. Vatandaşımız hangi partiye oy verirse versin seçimlere mutlaka katılmalıdır. Yüksek bir oaranda katılım sağlayıp bu iktidardan kurtukmak için bu tarihi bir fırsattır. “ dedi
MHP Genel Başkanı Bahçeli Kırklareli'nden sonra Babaeski  ilçesine hareket etti. Babaeski'de de Atatürk  Meydanı'nda halka seslendi. Bahçeli, Babaeski’lileri sandık başına gitmeye davet ederek, "Mutlaka sandığa giden ve oyunuzu kullanın. Türkiye bir yol ayrımındadır.
Bu yol ayrımında 12 Haziran Pazar günü milletimiz, bir temel tercih ortaya koyacak ve bu belirlenen tercih ile önümüzde ki yıllar değerlendirilecektir. Bu sebepten dolayı, bu Seçimler  çok önemlidir. Her yerde ifade ediyorum. Burada da tekrar etmek durumundayım.
Bunu şuurlu yapmaya gayret gösteriyorum. Çünkü Türkiye'de her an seçimlere leke, gölge düşürecek, her an seçimleri protesto etmeye yönelecek, gayretlerin olabileceğini görüyorum ve hissediyorum.
Bu sebepten dolayı Türkiye'yi karanlığa sürüklememek için bu seçimlerin hep beraber önemini kavramalıyız ve seçimlere büyük bir oranda katılım sağlayarak, biraz evvel söylediğim milletin temel tercihlerini gerçekleştirmeliyiz.
Onun için vatandaşlık görevi olarak, özel bir mazeretiniz olmadığı takdirde mutlaka ve mutlaka seçime, yakınlarınız ile birlikte katılmanız ve gönlünüzden geçen, aklınızın süzgeci ve kalbinizin sesine uyarak, hangi siyasi partiye hangi tercihte bulunursanız bulunun. Ülkeyi karanlığa götüren bu iktidardan kurtulun. Çünkü ülke sizindir.” Dedi.
Babaeski’den Lüleburgaz’a hareket eden Bahçeli Lüleburgaz’da Kongre meydanını dolduran Lüleburgaz’lılarla buluştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Lüleburgaz’lılara Hükümetin artık görevini tamamladığını söyleyerek,  “ Bunları artık nadasa bırakmalıyız “ dedi. Bahçeli, “Bunlar kendi yandaşlarını zengin görüp, vatandaşları da zengin sanmaktadırlar. Televizyonda argo üslupla konuşarak millete korku salıyorlar. AKP  milletimize hükümet programında neyi vaat etmişse, yoksullar için, işsizlik için, tarım için, Türkiye'nin ileri konumlara gelmesi için neleri söylemişse bunları yapmaya muktedir bir sayısal çoğunlukla iktidar oldu. Her türlü kararı alabilir ama 9 yıl içerisinde ortaya koyduğu tablo yaşadığınız hayat gerçeğiyle bağdaşmamaktadır. 9 yıl kaybolmuştur. Ekonomide sat kurtul politikası, milli konularda ver kurtul politikası takip edilmiştir. Genelde teslimiyetçi bir politika takip edilmiştir. Yakın çevreleri için kazan kazan uygulamasına geçilmiş ve netice ne olmuştur.

Bir avuç AKP  yöneticisi veya bakanları veya milletvekillerinin yakınları çoluk çocukları her türlü imkana kavuşmuş çok genç yaşta önemli şirketler kurarak bugün erişilmez bir zenginliğe varmışlardır. AKP'ye oy vermiş o sade vatandaşımız kendi derdinden kurtulmak için bir partinin tek başına iktidar olmasını arzulayarak umutlanıp oy verenlerin durumunda ise bir değişiklik olmamış, aksine daha kötü duruma düşmüşlerdir. . Bu nedenle bunları çiftçi deyimiyle AKP’yi nadasa bırakmak gerekir. 
İşsizlik, yoksulluk, halkın malı olup Ülkeye önemli girdiler sağlayan kurumların yok pahasına satışı ve Ülkede yaratılan ayaklanma provaları ile bölünme noktasına gelmesi tasvip edilen bir durumsa diyeceğim bir şey yok. Ama bunları tasvip etmiyorsanız AKP’den kurtulmak için bu tarihi fırsatı değerlendiriniz. "  dedi.
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan  ile  CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu’nun Lüleburgaz’da miting yapmaları ve Kırklareli’ne gelmemeleri seçmenin tepkisini aldı. Bahçeli’nin ise Edirne mitinginden sonra Kırklareli’ne, oradan Babaeski ve Lüleburgaz’a giderek halkla kucaklaşması  ise büyük taktirle karşılandı.
Vatandaş iki liderin Kırklareli’ne hiç önem vermediğini ama Bahçeli’nin ilk mitingini Vilayette Kırklareli’nde yaptıktan sonra Babaeski ve Lüleburgaz’a gittiğini söyleyerek, “ Bize değer verene  bizde değer veririz”  dediler.





Hiç yorum yok: