8 Mayıs 2011 Pazar

ŞAMPİYONLUĞA 90 DAKİKA KALDI

KIRKLARELİSPOR- 4 BEYKOZ 1908 -2
Stad : Atatürk

Hakemler: Bora Budak *** M.Sinan Akgül*** İsmail Yılmaz***

Kırklarelispor : Mehmet * Osman *** Serkan **** Hasan Can *** Taner **** Emrah **

(Dk.85 Ufuk*) Göksel**** Hüseyin ***( Dk.72 Özgür**)  Yavuz *** Abuzer * ( Dk.9 Korhan **)
Hasan Bal ***

Beykoz 1908 :  Okan * Cemre * Tümer ** Soner* Ogün ** Can * Barış ** Şeref ** Tarık ***

Sercan ***  Ozan **


Goller:  Abuzer Dk. 4, Tarık Dk.26, Göksel Dk.45, Sercan Dk.57, Serkan Dk.64, Yavuz Dk.78


FARUK CEYLAN
Ligin sona ermesine iki hafta kala 1 puan farkla lider olarak çıktığı ligin 16. sırasındaki rakibi Beykoz 1908’i 4-2 yendi.
Ligte 77 gol yemiş ve küme düşmesi kesinleşmiş Beykoz karşısında zor anlar yaşayan Kırklarelispor taraftarın yüreğini ağzına getirirken, binlerce taraftarına korku filimi gibi bir maç izletti.
Maça mutlak galibiyet için Kı8rklarelispo, ilk dakikalarda rakibini abluka altına alarak, Abuzer’le golü buldu. 1-0 Golle birlikte Atatürk stadı deprem etkisinde bir tezahüratla sarsıldı. Ancak golden 5 dakika sonra golcü Abuzer sakatlandı ve Kırklarelispor mecburi bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Abuzer’in yerine oyuna Korhan dahil oldu.
Kırklarelispor'un erken bulduğu golden sonra   farkı açma çabaları vardı. Pozisyon üstüne pozisyon bulan Kırklarelispor, 10. dakikada  Yavuz’la gole yaklaştı, Yavuz topu boş kaleye gönderemedi. 11. dakikada Korhan kornerden gelen topa dokundu, top direğin dibinden dışarı çıktı. 13. dakikada Hasan Bal müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi. 17. dakikada Yavuz kaleciyle karşı karşıya dışarı vurdu. Kırklarelispğor gol kaçırma yarışını sürdürürken, 26. dakikada Barış sağdan süratle indi. Topu ceza alanı içerisine kesti. Tarık çok rahat bir şekilde yükselip aynı rahatlıkta kafayı vurdu ve defansın çok rahat bıraktığı Tarık topu Kırklarelispor filelerine gönderirken, kaleci Mehmet’te tribündeki seyirceler gibi topu seyretti 1-1  Bu gol hem taraftarı, hem de futbolcuları strese soktu. Golden sonra da Kırklarelispor’un galibiyet çabaları vardı. Korhan ve Yavuz  yakaladıkları gol pozisyonlarını inanılmaz bir şekilde kaçırırdı. Herkes ilk yarının 1-1 sona ereceğini zannederken, 45. dakikada sahneye Göksel çıktı. Göksel Kırklarelispor’un galibiyet sayısını kaydetti. 2-1 Golden sonra taraftara koşan Gürsel gol sevincini taraftarıyla yaşadı. İlk yarı Kırklarelispor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya da farkı arttırmak için çıkan Kırklarelispor, ikinci yarının birinci dakikasında Korhan’la gole çok yaklaştı. Korhan sağ çaprazdan vurdu top üst direğe çarparak dışarı gitti. Kırklarelispor  forveti  daha sonra da saymaya yetiştiremediğimiz kadar çok  yakaladığı pozisyonları bir türlü gole çeviremedi. Yavuz ve Korhan  bu yarıda da gol kaçırma kralıydı. Kırklarelispor gol için yüklenirken, Beykoz  direniyor, zaman zaman kontra ataklarla Kırklarelispor kalesinde tehlikeli oluyordu. Kaleci Mehmet tecrübesizliğinden, zamansız çıkışlarıyla Kırklarelispor taraftarının yüreğini ağzına getiriyordu. Kırrklarelispor gol ararken Beykoz Sercan’la eşitlik sayısını buldu. 2-2
Taraftar takımına güveniyor ama ya yenemezsek diye de heyecana kapılıyorlardı. 64 . dakikaya kadar Kırklarelispor’un yoğun atakları, Beykoz’unda kontra çıkışları oldu. Ancak bu dakikaya kadar iki tarafta gol kaydına muvaffak olamadı. 64. dakikada Serkan Kırklarelispor’u ipten alan golü kaydetti.
Yavuz vurdu, herkes gol diye ayağa kalktı ama top Beykoz kalecisi Okan’dan döndü. Topu çok iyi takip edip yılan gibi orraya sızan Serkan vudu ve Kırklarelispor’u 3-2 öne geçiren golü yazdı. Defansta da, forvete katkısıyla Serkan sahanın yıldızıydı. Bu golle de mükemmel oyununu taçlandırdı.
78. dakikada gol kaçırma rekoru kıran Yavuz 30 metreden mükemmel vurdu, rakip forvette kalecide topu ancak ağlarda görebildi. 4-2 bu golden sonra taraftar coştu. Yeri göğü yeşil beyaz şampiyon Kırklar sesleriyle inletti. Bu dakikadan sonra Kırklarelispor’un da, Beykoz’unda gol çabaları sonuç vermedi ve Kırklarelispor sahadan 4-2 galip ayrılarak son hafta yada bir puan farkla lider girdi.



Hiç yorum yok: