7 Mayıs 2011 Cumartesi

BAKAN VEYSEL EROĞLU: “ ERGENEYİ KURTARMAK BİZİM İŞİMİZ “

FARUK CEYLAN
ADEM ÖNDER

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde düzenlenen 'Ergene Havzası Eylem Planı “ İçin Çerkezköy’e gelen  Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Nehri ilgili konuyu herkesin konuştuğunu söyleyerek, “Daha önce bu konuyu herkes konuştu. Ama boş konuştu. Buraya Kılıçdaroğlu gelmiş  yağmış esmiş, gürlemiş. Lüzumsuz kelimeler sarf etmiş. Onun ağzına biber sürmek gerekir.“ dedi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde düzenlenen 'Ergene Havzası Eylem Planı “ Toplantısının ardından Çevre ve Orman BakanıVeysel Eroğlu, Kırklareli'nin Vize ilçesine geldi. Çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Küçük Ayasofya diye adlandırılan Gazi Süleyman Paşa Camiinde öğle namazını kıldı.
Bakan Eroğlu, Namazdan sonra  Ergene Nehri ile ilgili sorulan  soruları cevapladı:  
“ Çerkezköy’de de söyledim,  daha önce bu konuyu herkes konuştu. Ama boş konuştu. Daha önce buraya Kılıçdaroğlu gelmiş yağmış esmiş, gürlemiş. Lüzumsuz kelimeler sarf etmiş. Onun ağzına biber sürmek gerekir diye ben söyledim. Biz Ergene’nin kurtulması için  dört dörtlük eylem planı hazırladık. Sadece atık su arıtma tesisi değil, tarımın ıslahı, dere ıslahı, aşağı yukarı 11 paketten oluşan muhteşem bir eylem planı hazırladık. Başbakanın talimatıyla en az  1 milyar lira yatırım yapılacak, Ergene’nin kurtulması için tüm imkanlar seferber edilecek. Ergene'yi kurtarmak bizim işimiz." dedi.

Hiç yorum yok: