31 Mayıs 2011 Salı

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ


Üzülme Siyami Başkan Sen elinden geleni yaptın…
Faruk Ceylan
Kırklarelispor’un 3.lig 2.grupta Şampiyon olarak 2. Lige yükselmesinden sonra Kırklareli’li spor severler Lüleburgaz’ında 2.lige çıkması için umutlandı. Kırklareli’li olarak 2. Ligde iki takımla temsil edilmeyi herkes çok istedi ama olmadı.
Lüleburgazspor 3.lig 1.grupta ilk yarıda oynadığı maçlarla inişli çıkışlı bir grafik çizdi.  Lüleburgazspor’un 2.lige yükselmesi için elinden gelen her şeyi ortaya koyan Başkan Siyami Aslan  ikinci yarı için takımda büyük bir operasyon yaptı.  Yapılan transferlerle 2. Ligi hedefleyen bir takım meydana getirdi.  Bu takım son haftaya kadar zirve için mücadele etti ve ligi 56 puanla 3. Sırada bitirerek play-of’a  kaldı.  Play-of İlk maçınıda Yeni Nazilli Belediyespor’u  1-0 yenen Lüleburgazspor,  Nilüferspor’u 3-1 yenen Ünyespor’la final maçı oynama hakkını kazandı. Herkes çok umutluydu. Lüleburgazspor 2.ligin kapısına dayanmıştı.
Ankara 19 Mayıs stadında oynanan final maçının ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.  İlk yarıya 2 uzatma dakikası  ilave edildi. Uzatmanın 1. dakikasında meydana gelen tartışmalı bir pozisyonda hakem penaltı noktasını , Menderes’e de sarı kartını gösterdi .  Kullanılan penaltıyı Ali gole çevirince  ilk yarıyı 0-0 bitirecek olan Lüleburgazspor  soyunma odasına 1-0 mağlup gitti. Lüleburgaz  İkinci yarıda hata yapmadan Ünyespor’u devirme planıyla sahaya çıktı ama hakem Özgün Türkalp daha ikinci yarının ilk dakikalarında rakibine faul yapan Menderes’i ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyun harici bıraktı ve Lüleburgazspor ikinci yarıyı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Lüleburgaz ilk yarının uzatma dakikasında yediği darbeden sonra , ikinci yarı başlarken ikinci darbeyi yedi. 10 kişi kalan Lüleburgaz’ın oyun planı alt üst oldu. Eksik kadroya rağmen rakip kalede gol arayan ve iyi bir oyun ortaya koyan  Lüleburgaz istediği golü bulamadı.  Son dakikalarda Savunmayı bırakıp, bir gol bulma umuduyla  maçı uzatmaya götürmek isteyen Lüleburgazspor  90. dakikada yediği kontra ile kalesinde ikinci golü  gördü ve 2. Ligin kapısından geri döndü.
Gerçekten de Lüleburgazspor’un 2.lige yükselmesi için elinden geleni ortaya koyan  Başkan Siyami  Aslan ve Antrenör Ahmet Ertem bunu hak etmedi.  Maalesef Ünye’nin Ankara’da ki  lobisi iyi çalıştı ve Lüleburgazspor’u şampiyonluktan etti.
Üzülme  Siyami Başkan sen elinden geleni yaptın.  İnanıyorum ki Lüleburgaz sizin Başkanlığınızda bir yıl rötarlıda olsa 2.lige gelecektir.
Kırklarelispor’un Şampiyon olarak 2.lige çıktığı 3.lig 2.grupta play-of oynayan Darıca, Gümüşhane’yi
3-0, Altınordu’da Afyon’u 2-1 yenerek finale yükseldiler. Final maçında Darıca’yı 1-0 yenen Altınordu 2.grupta 2.lige yükselen ikinci takım oldu. 
1.grupta ise play-of finali Diyarbakır B.Şehir Belediye ile Denizli Belediyespor arasında oynandı. Maçın normal süresi 0-0 sona erdi.  Uzatmaya giden maçın uzatma süresinde de eşitlik bozulmayınca 3.lig 1.grupta , 2.lige yükselecek takımı penaltılar tayin etti. Penaltı atışlarında Denizli Belediyespor, Diyarbakır’a  4-2 üstünlük sağlayarak 2.lige yükseldi.

Hiç yorum yok: