21 Mart 2014 Cuma

Twitter kapatıldı.


*Cumhurbaşkanı Gül; "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez"
* Eski Ergenekon savcısı Öz’den tepki; “Kazı kazı belki kazanırsın.”
* Sarıgül, Twitter’ın kapatılmasının insanlık suçu ve demokrasi ayıbı olduğunu savundu. 

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden olan Türkiye’de de milyonlarca kişinin kullandığı twitter’a erişim, dün gece yarısından itibaren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından bir dizi mahkeme kararı ve İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün yaptığı başvuru doğrultusunda bütünüyle engellendi.
Başbakan Erdoğan’ın “Twitter mwitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız” açıklamasından saatler sonra Başbakanlık’tan “mahkeme kararları uygulanmıyor, twitter kapatılabilir” açıklaması geldi.
TİB de gece yarısı Twitter’ı erişime kapattı. 

Ulaştırma ve Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan,Twitter 'ın kapanmasındaki mahkeme kararlarından birinin, bir kadın vatandaşa ait sahte Twitter hesabından pornografik fotoğraf konulduğu ve fotoğraflarında o kadına ait olduğu izlenimi verildiğini belirtti.

“Mahkeme kararına uyulursa..."

Twitter'ın mahkeme kararına uyduğu takdirde tedbir amaçlı engellemenin kaldırılacağını belirten Elvan, 'Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı erişim engellenmesine son verileceği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir. 'dedi.

Cumhurbaşkanı Gül; "Umarım bu uygulama uzun sürmez."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter'ın kapatılması ile ilgili, "Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez" dedi.
Kapatma kararını, kapatılan Twitter üzerinden eleştiren Gül, şunları yazdı:
"Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez. Ayrıca, daha önce defalarca belirttiğim gibi iletişim teknolojilerinin bugün ulaştığı noktada Twitter  gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin top yekun engellenmesi teknik olarak zaten mümkün değil. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal gibi suç oluşturan hususlar varsa, ancak mahkeme kararıyla sadece ilgili sayfalar kapatılabilir. Umarım bu uygulama uzun sürmez."

17 Aralık operasyonundan sonra Bolu'ya düz savcı olarak atanan eski Ergenekon savcısı Öz’deTwitter  yasağını eleştirdi.

Zekeriya Öz Twitter'da şunları yazdı:

Moda haberleri, Yeni moda, DNS dansı, VPN şansı
, Kazı kazı belki kazanırsın.

CHP Istanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül,Çağlayan'daki Istanbul Adalet Sarayı’na gelerek Twitter’a erişimin engellenmesi kararına itiraz etti. Sarıgül, bu yasağın insanlık suçu ve demokrasi ayıbı olduğunu savundu. 

Hiç yorum yok: