31 Mart 2014 Pazartesi

Sürprizler şok yaptı.






Faruk Ceylan

Kırklareli Belediye Başkalığı seçimlerinde; Kırklareli Merkez, İlçe ve Beldelerinde seçmen sandık başına giderek  son sözünü söyledi  ve önümüzdeki 5 yıl için Belediye Başkanlarını seçti.
Kırklareli Merkezde sandık seçmen listesine yazılı  48.494 seçmenden 43.690 seçmen oy kullandı. Sandıklardan 42.125 geçerli oya karşılık 1565 geçersiz oy çıktı.
Kırklareli Merkezde kullanılan oyların 16025’ini alan CHP adayı M.Siyam Kesimoğlu Kırklareli Belediye Başkanlığına seçildi.
Ak Parti adayı Selahattin Minsolmaz 14.737 oyla ikinci, MHP adayı Derya Bulut’da 10.262 oyla seçimi üçüncü sırada tamamladı.
CHP seçimi kazanmasına rağmen, bir önceki seçimde Cavit Çağlayan’la elde ettiği %49.9’luk oy oranını M.Siyam Kesimoğlu ile koruyamadı  ve % 38.04’e geriledi.  Ak Parti %35.3 olan oyunu , Selahattin  Minsolmaz’la %34.99 oy alarak korudu.  MHP önceki seçimde 9.9 olan oy oranını Derya Bulut’la %24.37’ye yükselterek,  %246 ‘lık oranla rekor bir yükseliş sağladı.
30 Mart Belediye Başkanlık seçiminin en büyük sürprizi Vize’de gerçekleşti.  Vize’de seçimi kazanması en garanti görünen Selçuk Yılmaz’a, MHP’den rakip çıkan Sedat Balkı, MHP’sinin bir önceki seçimde %4.3 olan oy oranını %31.7’ye yükselterek, partisinin oylarında %737.2 artış sağladı ve bu inanılması güç rekor artışla Belediye Başkanlığını kazandı. Sonuç  tüm Kırklareli İlçe ve Beldelerinde şok etkisi yaparak hayretle karşılandı.
Kavaklı’da İki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve  herkesin “Seçimi garanti kazanır.” Gözüyle baktığı İnci Tunç’un, Ak Parti adayı  Gürel Koşdemir’e 345 oy farkla kaybetmesi  Seçimin ikinci şoku oldu. Gürel Koşdemir 1382 oy alarak Kavaklı’nın yeni  Belediye Başkanı olurken, İnci Tunç 1037 oyda kaldı .
Alpullu’da  MHP adayı Saim Kırcı’nın iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Ahmet Durgun’u  geçerek  Belediye Başkanlığını kazanması,  Ahmetbey’de Ak Parti Belediye Başkanı Ünal Kaymaz’ın CHP adayı Mustafa Altıntaş’a kaybetmesi ve Evrensekiz’de MHP’li Belediye Başkanı Halil Abanoz’un CHP adayı  Mustafa Nalbant’a kaybetmesi sürpriz sonuçlar olarak değerlendirildi.
Pehlivanköy’de 3.2 olan MHP oylarını %39.12’ye yükselterek partisinin Pehlivanköy’de ikinci parti olmasını sağlayan Ramazan Gök ile  Lüleburgaz’da %5.7 oya sahip olan MHP’sinin Mahir Altan’la oylarını %27.9’a yükseltmesi ve  MHP’nin Lüleburgaz’da ikinci  parti olması seçimin önemli sürprizlerindendi.
İnece’de  1973 yılında seçim kazandıktan sonra 41 yıldır kazanamayan CHP, Şahabettin Vardar’la Belediye Başkanlığını kazanarak, CHP tarihine 41 yıl sonra seçim kazanan Belediye Başkanı olarak CHP tarihine geçti.
Babaeski’de Abdullah Hacı  11.452 oy ve %63 oy oranı ile Kırklareli’de yeni bir rekora imza attı ve ikinci defa Belediye Başkanlığını kazandı. Abdullah Hacı  Babaeski’de şimdiden efsane Başkan oldu.






Hiç yorum yok: