21 Mart 2014 Cuma

Geri sayım başladı. Seçime 9 gün kaldı.

Kırklareli Günlüğü

Faruk Ceylan

farukceylan39@gmail.com

Geçtiğimiz Günlerde Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Basına bir  veda yemeği  vererek Basından helallik istedi. Bizlere hakkını helal etti bizlerde ona.
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,  yemekte karşı masadan  benimde yer aldığım, Gazetemiz çalışanlarının bulunduğu masaya seslenerek; “ Faruk bey, yazılarınızı okuyorum.  İsabetli tahminlerinizle yorumlarınıza ve size çok güveniyorum.  Kırklareli’de seçimi kim kazanır? “ diye sorduğu soruya, şahsıma gösterdiği güvenden dolayı  teşekkür ederek sonuçları önümüzde ki günlerde açıklayacağımı söyledim. Ancak seçim kurulunun  20 Mart’tan sonra anket sonuçları ve tahminlerin yayınını yasaklaması üzerine Belediye seçimlerini kimin kazanacağı noktasında tahminimi açıklama imkanım olmadı. Bu yüzden siz değerli okuyucularımızla  genel durumu ve adayların söylemlerini paylaşabileceğim.
Seçimlere bir hafta kaldı. Belediye Başkan adayları kapalı salon toplantıları ile harıl harıl halka yapacaklarını anlatma yarışındalar. Artık herkes son kozlarını oynuyor.
  Geçmiş seçim sonuçlarına baktığımızda  Kırklareli’de seçmenin  yerel seçimlerde ki  tercihleri  ile   genel seçimlerde ki   tercihlerinin değişebildiğini görüyoruz.
  Seçmen, genel seçimde çoğunlukla  parti tercihinde bulunurken, yerel seçimde adaylar ön plana çıkıyor. Örnekleri olduğu üzere yerel seçimde Belediye Başkanlığını kazanan aday Mecliste azınlıkta kalabiliyor.  Bu durum İlçe ve Beldelerde de benzeri şekilde sonuçlanabiliyor.  Bazı İlçelerde Genel seçimden birinci çıkan bir parti, yerel seçimde Belediye Başkanlığı kazanamıyor. Genel seçimde oy yüzdesi düşük bir parti de seçim kazanabiliyor. Buna en net  iki örnek Vize ve Demirköy.
Kırklareli’de seçimin bıçak sırtında olduğu, seçime katılan adayların yarışta birbirine  yakın koştuğu gözleniyor. CHP’de yapılan aday belirlemesinde seçmenin memnuniyetsizliği ve gösterdiği tepkilerin sandığa ne şekilde yansıyacağını sandık söyleyecek.
 İşçi Partisi adayı Teoman Üstündağ bir otelde verdiği yemeğe CHP’li seçmenlerin  ilgi göstermesiyle seçimi  İşçi Partisinin kazanacağını iddia etti ve “CHP Genel Merkezi  seçmen iradesine ipotek koydu.  Bu da seçmeni İşçi partisi çatısı  altında topladı. Kırklareli’de seçimi kazanacağım. CHP Genel Merkezi seçmenini yok saymanın bedelini Kırklareli’de seçimi kaybederek ödeyecek.  ” dedi. 
Seçmen tepkilerine rağmen M.Siyam Kesimoğlu’da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halen Belediye Başkanlığı görevi devam eden Cavit Çağlayan’ın istifa ettikten sonra tekrar geri dönerek Kesimoğlu’na destek vermesi ve CHP’den  İl Genel Meclis üyeliği için 1. Sıradan aday olması Kesimoğlu’nun elini güçlendirdi. Vatandaş kahve konuşmalarını ve  konvoyları zayıf bulsa da Kesimoğlu, her koşulda Belediye Başkanlığı seçimini yeniden CHP’nin kazanacağını iddia ediyor.
Ak Parti adayı Selahattin Minsolmaz Kırklareli’nin geçen 10 yılı kaybettiğini, Belediyenin  bu günde 10 yıl önce ki vaadlerle seçmenin karşısına çıktığını söyleyerek; “10 yıl önce vaadlerde bulundular. Seçimi kazandılar ama geçen 5 yılda vaadlerini yerine getirmediler. Aynı vaadlerle yeniden seçmenin karşısına geldiler,ikinci defa seçim kazandılar. İkinci 5 yılda da vaadlerini yerine getirmediler. Şimdi üçüncü defa seçmenin karşısına aynı vaadlerle çıkıyorlar. Güvenilirliklerini kaybettiler. İki seçim döneminde ki seçim beyannamelerine bakın, ikisinde de verilen vaadler aynı. İnci dere,kapalı oto park ve kapalı Pazar yeri. Seçmen  İki dönemdir yerine getirilmeyen vaadlerin üçüncü dönemde yerine getirileceğine inanmıyor.” dedi. Kırklareli için 40 proje ile seçime hazırlanan Minsolmaz’da kazanacağını iddia ediyor.
MHP adayı Derya Bulut toplumun tüm kesimlerinin oyuna talip. Her kesimden oy alacağını söyleyen Derya Bulut’un rakipleri hakkında olumsuz bir söylemi yok. Derya Bulut; “Ben siyaset için değil, hizmet için aday oldum. Benim için önceki adayların yapmadıkları değil, Kırklareli için benim ne yapacağım önemli. “ diyerek, sözlerine şöyle devam etti;
“Seçim çalışmalarıma Temmuz ayında başladım. Bu benim için ciddi bir avantaj oldu.  Projelerimi büyük bir seçmen kitlesi ile paylaşma imkanı buldum. 
 CHP’nin aday belirlemede ki kavgaya dönüşen inatlaşmaları ile seçmene yaşattığı uzun süreli belirsizlikten sonra  beklenen aday adaylarının yerine son dakikada aday adaylığı bulunmayan bir adayla seçime girmesi seçmenini küstürdü. CHP seçmeni Genel Merkezin kendi iradelerini yok saydığını iddia ediyor. Bu yüzden  öfkeliler. Bunu da her fırsatta dile getirerek tepki gösteriyorlar.
Kırklareli’de Belediyelerin hizmet noktasında beklenenin altında kalmasının yegane sebebi vizyon eksikliğidir. Vizyon sahibi, işin ehli ekibiniz yoksa başarmanız zor olur.
MHP’nin Meclis üyelerini, diğer  meclis üyeleri ile kıyaslarsanız farkı göreceksiniz. Kırklareli’de vizyon sahibi, genç ve hizmet heyecanı ile dolu tek ekip bizim ekibimiz. Rakiplerimizden çok önce yola çıkarak  Halkımıza bunun kıyasını yapma imkanını sağladık. Bu yüzden Ak Parti ve CHP tabanından  büyük destek alıyorum.
 Halkımız bana Belediye Başkanlığı yetkisi verirse eğitimli, vizyon sahibi  ve işinin ehli ekibimle Kırklareli’ni  klasik Belediyecilik anlayışının çok ötesinde bir hizmetle buluşturacağız. Çünkü Belediyecilik sadece çöp toplamak, yol ve kaldırım yapmak değil. “dedi.
İki dershane, bir koleji bulunan MHP adayı Derya Bulut öğrenci velilerinden de büyük destek görüyor.
Adayların iddia ve söylemleri böyle. Şimdi söz Kırklareli’de. Halkın oyları 30 Mart akşamı kimi Belediye Başkanlık koltuğuna oturtacak göreceğiz.
Seçimlerin Ülkemize ve  Kırklareli’mize hayırlı olmasını diliyorum.




Hiç yorum yok: