29 Mayıs 2013 Çarşamba

Pınarhisar Kaymakamlığı Kano Şenliği 8-9 Haziran’a ertelendi.


1-2 Haziran tarihlerinde 4.sü yapılacak olan Pınarhisar  Kano Şenliği bir ertelendi.
Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Kano Şenliğinin 8-9 Haziran’da yapılacağını açıkladı.
Erteleme kararıyla ilgili makamında görüştüğümüz Kaymakam Mevlüt Özmen Gazetemize şu açıklamalarda bulundu; “ 1-2 Haziran’da  4.sünü yapacağımız Kano Şenliği Açık Öğretim Sınavlarıyla çakıştı. Hazırlık Komitesindeki arkadaşlarımız  maalesef Açık Öğretim Sınavlarını hesap edememişler.
Kano Şenliğinde görev alan Öğretim Görevlisi hocalarımızın bir  kısmı Açık Öğretim Sınavlarında görevli. Güvenlik tedbiri alacak Jandarmada görevli 11 kişi de sınava katılıyor. Bu da bizi bu organizasyonda sekteye uğratacak. Bu sebeple Şenliğimizi  bir hafta sonraya erteledik ve  tarihini 8-9 Haziran   olarak belirledik.
 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de Festivalimizde Türk Sanat Müziği Konseri verecekti, onlarla da görüştük, erteleme kararımızı bildirdik.
3 yıldır düzenlediğimiz Kano Şenliği bir eğlenceden ibaret değildir.  Spor ve Kültür Şenliğlidir.
Kano Şenliğinde çeşitli konserlerimiz, dağcılık, gezicilik, fotoğrafçılık gruplarının katılımı ile bir kamp yapılacak. Çevre ve doğa hakkında bilgilendirmelerimiz olacak. Gölde kano yarışmalarımız, Mahya’da  trekking gibi etkinliklerimiz olacak.
Kano Şenliğimiz  Kültür ve spor kapsamlıdır.  Sadece eğlence  tarzı festivaller her yerde yapılıyor. Kano Festivalinin bu tarz şenliklerle karıştırılmaması gerekiyor.  Bu etkinliğimize Yerel ve Ulusal Medya’da ilgi gösteriyor.
Sanatçı Şükrüye Tutkun’un Uzun Kavak şarkısına  Pınarhisar’da bir klip çekmeyi planlıyorduk, maddi hazırlığımız da bitti. Birde gelen ekibe Pınarhisar’ın tanıtım filmini çektirecektik. Onlarıda aynı proğrama dahil ederek Kano festivalinden  görüntüler almalarını da sağlamış olacağız.  Belki o gece Şükrüye hanımı razı edersek mini bir konserde verdirebiliriz.” Dedi.   (Faruk CEYLAN)



Hiç yorum yok: