29 Mayıs 2013 Çarşamba

Devlet'in sıcaklığı Behçet'i ısıtacak




            Vize  Kaymakamı Murat DURU, hane ziyaretleri kapsamında evlerine konuk olduğu Vize Hasboğa köyünde yaşayan ve Down sendromu hastalığı bulunan Behçet’e verdiği sözü tuttu.
     Kaymakam Murat DURU, Vize ve köylerinde ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı hane ziyaretlerine aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Hasboğa köyüne giden ve Akcan ailesini evinde ziyaret eden Kaymakam Duru, hasta eşi ve biri down sendromlu iki çocuğu ile birlikte yaşamakta olan Münevver Akcan’ın yaşadığı evin son derece sağlıksız durumu karşısında aileye devletin elini uzattı. Ziyaret sırasında çatısı olmayan evde tavanların rutubet ve akmalar nedeniyle küf tutmuş olması karşısında etkilenen Kaymakam  DURU, kanun kapsamında gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileye vermiş olduğu evin çatı yapımı ve bakım onarımı sözünü tuttu.
    Vize  Kaymakamı  Murat DURU, verdiği talimat ile ailenin evinde yapılması gereken bakım onarım çalışmalarını tespit ettirerek çalışmalara kısa sürede başlanmasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan çalışmaların ardından Akcan ailesini yeniden ziyaret eden Kaymakam Murat DURU, aile fertlerinin gözlerindeki mutluluk karşısında oldukça duygulandı. Münevver Akcan’ın teşekkür ederek ‘Allah razı olsun’ temennisi ardından Down sendromu hastalığı bulunan Behçet’in kendine has üslubuyla evin yeni görünümünden duyduğu mutluluğunu Kaymakam Duru’ya sarılarak ifade etmesi ise görülmeye değerdi.
            Daha sonra Kaymakam Murat Duru, Kaymakamlık olarak kanun kapsamında gerçek ihtiyaç sahiplerine her zaman destek olacaklarını ifade ederek şunları söyledi;

      “Ailemizin evine gittiğimizde evde çatı olmamasından dolayı sağlıksız ve zor koşullarda ailenin yaşam mücadelesi verdiklerine şahit olduk. Münevver hanımın canını dişine takarak bu sağlıksız koşullarda hasta olan eşi ve oğlu ile yaşamaya çalıştığını ve bu yük altında da giderek ezildiğini gördük. Geçim sıkıntısı çeken ailemizin evinin sağlıksız durumuna müdahale ederek yaptığımız çalışmalarla onların omuzlarından bir parça olsun yükü kaldırmak istedik” dedi. (Faruk CEYLAN)

Hiç yorum yok: