14 Mayıs 2013 Salı

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık “ Sahillerimiz bu yaz Mavi bayrağa aday olabilir”



Önceki gün makamında ziyaret ettiğimiz Tahir Işık İğneada Denizinin ve sahillerinin Mavi Bayrağa aday olabileceğini söyledi.
Beldelerinin nüfusunun yazın 30 bine yükseldiğini söyleyen Başkan Tahir Işık, “Beldeler Festival yapıyor.  Festivalde 3 bin olan nüfusları 5-6 bine  yükseliyor. Biz Festival yapmıyoruz. Haziran’ın 15’inden sonra bizde her gün Festival. Göreve geldiğimiz günden beri 1 Temmuz Denizcilik bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramını hiç aksatmadan kutluyoruz. “ dedi.
 Başkan Işık İğneada Denizi ve sahillerinin  Mavi Bayrağa aday olacağın belirterek, Gazetemize şu açıklamada bulundu, “ Üç Bölgede pis atık suyumuz var. Üçünde de arıtma var. Kırklareli Belde Belediyeleri içinde üç Bölgede de atık su arıtma tesisi olan tek Beldeyiz.

Dışarıya,göllerimize ve Denize akan pis su yok. Sahillerimiz bu yaz Mavi Bayrağa aday olabilir.
Göreve geldiğim günden beri İğneada’yı bir Turizm cenneti yapmak için çalıştık. Bu konuda da epey mesafe aldık. Şuanda İğneada olarak sadece Beldemizin değil, Kırklareli’nin de reklamını yapıyoruz. Beldemize akın eden turistlere İğneada’nın Kırklareli Beldesi olduğunu,Kırklareli’nin Tarihi ve doğal güzelliklerini  en iyi şekilde anlatarak,  İlimizin de tanıtım ve reklamını yapıyoruz.” Dedi. (Faruk Ceylan)

Hiç yorum yok: