27 Ocak 2017 Cuma

Yargı CHP Kırklareli İl Başkanlığının ihraç kararını bozdu. İl Genel Meclis üyeleri mahkeme kararıyla geri dönüyor.


 

CHP Kırklareli İl Başkanlığı ihraç
kararı geri tepti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı tarafından Parti Grup Kararına uyulmadığı gerekçesi ile ihraç edilen Lüleburgazlı İl Genel Meclisi Üyesi Yeşim Girgin açtığı davayı kazanarak  haklı bulundu.
Kırklareli İl Genel Meclisinde Nisan Ayında yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde CHP Kırklareli İl Başkanlığı olarak gurup kararı alınmış ve  Kofçaz İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Mutluer’in İl Genel Meclis Başkanı olarak seçilmesine karar verilmişti.  Ancak yapılan seçimde Kofçaz İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Mutluer yerine Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin İl Genel Meclis Başkanlığı’na  seçilmişti.
CHP İl Başkanlığının aldığı karar uygulanmayınca,  CHP  İl Başkanlığı tarafından aralarında Lüleburgazlı  CHP İl Genel Meclis Üyeleri Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin’in de bulunduğu 7 İl  Genel Meclis Üyesi, Parti Grup Kararına uymadıkları sebebiyle  İl Disiplin  Kurulu tarafından partiden ihraç edilmişlerdi.
Bu karara itiraz eden Gürcan Kırım ve Şahin Arslan’ın itirazları Yüksek Disiplin Kurulundan dönmüş ve ihraç edilmeyerek üyelikleri devam etmişti.
Yargı CHP İl Başkanlığının ihraç
kararını bozdu.
Geriye kalan 5 meclis üyesi ise açtıkları davalar ile karara itiraz sürecini başlatmışlardı..
Dava sürecinde geçtiğimiz ay Pehlivanköy İl Genel Meclis üyesi Gürkan Umut, davayı kazanarak partisine geri döndü. Ardından Lüleburgazlı İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin’de  davayı kazanarak partisine geri döndü.


Hiç yorum yok: