16 Ocak 2017 Pazartesi

İddialar ağır! Vatandaş cevap bekliyor.

 Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Temeli 5 Mart 2014 tarihinde atılan Kırklareli yeni hastane inşaatının 29.10. 2015 tarihinde bitirilerek hizmete açılacağının sözü, dönemin Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu tarafından verilmişti.  Açılış  için daha sonra yeni tarihler verilmeye başladı. Açılış tarihi sözleri maalesef bir türlü tutmadı. Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç’te son olarak hastanenin 2016 Mayıs ayında açılacağını yerel basına açıklamıştı. Ancak hastanenin teslimi  Eylül ayında yapıldı. Bundan sonra cihaz alımları, ihaleler, doğrudan teminlerle süreç uzadı gitti ve hastane açılışı
 16 Ocak 2017 tarihine dayandı. Hastanenin neden açılmadığı konusunda,  malzeme alımlarında ki ihale süreçleri ile ilgili zaman kayıplarının aksaklıklara sebep olduğu  gösterilirken, alımlarda usule uygun olmayan şeylerin yaşandığı iddiaları da  halk arasında çokça konuşuldu ve bu konuşmalar hayyuka çıktı. Genel Sekreter Fergan Genç’i tanımayan bir çok vatandaşın bile, dalga dalga yayılan dedikodulardan sonra  Kırklareli’nde en çok konuştukları isim Fergan Genç oldu.
Genel Sekreter Fergan Genç hakkında çeşitli ithamlarda bulunuldu. Bunlarla ilgili iddialarda bulunanlar, bildiklerini, hatta tanık oldukları konuların varlığını ısrarla iddia ederlerken, iktidarın hışmana uğrama korkusu  ile isimlerinin açıklanmasını istemediklerini söylediler.  İddialar arasında ihale yapılması gereken bir çok alımda doğrudan temin yolunun seçildiği, alımlarda keyfi durumlar yaşandığı belirtilirken,  Kırklareli Devlet Hastanesinde müfettiş soruşturmasının devam ettiği  bilgileri de tarafıma geldi. 
Hastanenin açılma sürecinde Hastane Müdürü ve Müdür yardımcıları görevlerinden istifa ettiler.  Hastane Baştabibinin sözleşmesi onaylanmadı. Yönetim kadrosu neden istifa etti?  Hastane Baştabibinin onayı neden gelmedi? Bu süreçte bilinmeyen sıkıntılar mı yaşadılar? İstifalar iddialarla mı ilgiliydi? Bu soruların cevabının muhatapları ile ilgili yaptığım araştırmada, istifaların kendi kişisel mazeretlerinden kaynaklandığını, süreçle alakalı olmadığını öğrendim. Dr. Ruşen Çoşkuner’in Baştabiplik görevine neden devam ettirilmediği konusunda  ise bir bilgiye ulaşamadım.
Hastane baştabipliği görevinde bulunan Dr.Ruşen Çoşkuner,  geçtiğimiz günlerde apar topar Pınarhisar Devlet Hastanesinde çalışmak üzere görevlendirildi. Dahiliye Uzmanı Dr. Tonguç Yılmaz’da Babaeski Devlet hastanesine gönderildi. Bu görevlendirmelerin mutlaka haklı bir sebebi vardır ama bu gelişmeler  kamuoyunda farklı yorumlara yol açtı. Hastanenin açılmasını dört gözle bekleyen bir çok vatandaş üst üste gelen iddialara  açıklama getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kırklareli’ne kazandırılan yeni hastanenin açılışı yapılırken, açılış arkasından bir çok iddia, itham ve bildik bilmedik dedikoduları da bıraktı. Kırklarelililer  ispata muhtaç bu iddialar hakkında açıklama beklerken, diğer taraftan  Devlet hastanesinde ki teftişten çıkacak müfettiş raporunu  beklediklerini söylediler.

Eski hastane ile mukayese edildiğinde, geçte olsa Kırklarelimize 250 yataklı yeni bir hastane kazandırılması  herkes için bir kazanç. Yeni hastanemizin hayırlı olmasını, modern teknolojiyi  kullanarak halkımıza hak ettiği hizmeti vermesini diliyorum.



Hiç yorum yok: