2 Ocak 2017 Pazartesi

Başkan Özgür Kaya; “ İlk görevimiz AKP’den kurtulmaktır.”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, asgari ücret  zammı açıklandıktan sonra;  “İlk görevimiz AKP’den kurtulmaktır.” dedi.
Asgari ücret zammından sonra yaptığı açıklama ile Hükümeti sert ifadelerle eleştiren   CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, şu açıklamada bulundu;  “ 7 Haziran 2015 seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretliye  bin 500   lira  vereceğiz dediğinde, kaynağı nerden bulacaksınız? Diye soranlar, 3 milyon Suriyeli’ye verdikleri paranın kaynağı nereden buldular?
Asgari ücret sadece emekçinin geçinme parası değil, ekonomik döngünün de temel taşıdır. Bugün itibariyle  bin 750 liradan  az asgari ücret vermek, 2017 ‘de ekonomik krizi tetiklemek demektir. Emekçi harcamazsa, esnaf kazanamazsa, fabrikalar nasıl çalışır?  Bu ülke nasıl kalkınır?
Geçen yıl asgari ücret dolar bazında 446 dolarken, açıklanan  bin 404 lira 396 dolar yapıyor. Yani hükümet dolar bazında 50 dolar daha parayı işçiden emekçiden çalarken, Çalışma Bakanı sendikaların ve işçi temsilcilerinin  imza atmadığı asgari ücreti pişkin, pişkin açıkladı.
Ülkenin geleceği ve kalkınması için ilk görevimiz AKP’den kurtulmak ve ekonominin çarklarını işletecek asgari ücreti bin 750 lira olarak işçimize, emekçimize vermek ve asgari ücret üstündeki tüm vergileri kaldırmaktır.” dedi.


Hiç yorum yok: