16 Ocak 2017 Pazartesi

SON DAKİKA! Meclis üyelerinin istifası gündeme bomba gibi düştü!

Lüleburgaz Belediyesi MHP  Meclis üyelerinin
istifası gündeme bomba gibi düştü.
 

Lüleburgaz Belediyesinin MHP'li yedi Meclis Üyesinden dördü istifa etti.  Bahadır Ahmet Yakut, Mustafa Kalecik, Enver Özgür ve Meliha Gemicioğlu partilerinden istifa ettiklerini saat 17:00'de yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdular.  İstifa ettiklerini açıklayan meclis üyeleri belediye meclisindeki görevlerine bağımsız olarak devam edeceklerini belirttiler. İstifalardan sonra MHP’nin meclisteki  temsil sayısı üçe düştü.
Milliyetçi Hareket Partisinden istifa eden meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydettiler; “Gereksiz bir şekilde ülke gündemini meşgul etmesine rağmen MHP Genel Merkezinin  Cumhuriyetin  kazanımlarını MHP tabanını hiçe sayan, hatta ülkemizin bütünlüğü ve bekasını göz ardı eden, otoriter, tek adamlı anayasa teklifine destek vermesi sebebiyle mantığımız ve vicdanımız anayasa teklifine hayır dememizi telkin etti.. Dolayısıyla Genel Merkezimizin yanlış bulduğumuz politikasına karşı sessiz kalmamız mümkün olamazdı. Genel Merkezimizin, ülkücü hareketi ve MHP tabanını yok sayması istifayı zorunlu hale getirdi. Aldığımız bu kararın özellikle Lüleburgazlı  vatandaşlarımız tarafından anlayışla karşılanacağını düşünüyor, halkımızın bu güne kadar bizlere verdikleri büyük destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

MHP’nin Lüleburgaz Belediyesinde yedi meclis üyesi bulunuyor. İstifalardan sonra bu sayı üçe düştü.  Lüleburgaz’da, kalan üç meclis üyesinin de istifa edeceği konuşuluyor. 
İl ve diğer  İlçe Belediye meclis üyeleri ile MHP üyelerinin de önümüzde ki günlerde istifa edeceği MHP camiası tarafından iddia ediliyor. 

Hiç yorum yok: