24 Ocak 2017 Salı

Esnaf yetkililere tepkili!


Zincirlikuyu caddesi esnafı iş yerlerinin önüne araç  park edilmesi konusundan muzdarip. Konu hakkında kendileriyle görüştüğümüz  cadde esnafı, Karaumur caddesinde araç parkının süreli olduğunu, Zincirlikuyu caddesinde ise araç parkının süresiz olduğunu belirttiler.
Yetkililerin aldığı karara göre Zincirlikuyu caddesine araçlar bir gün yolun sağına, diğer gün ise soluna park ediyorlar ve park edilen araçlar gün boyu esnafın iş yerlerinin önünden kaldırılmıyor.
Konu hakkında cadde esnafı adına  açıklamada bulunan  Buse Kozmetik sahibi Mustafa Kurnaz şunları söyledi; “  Yetkililer, iş yerlerimizin bulunduğu Zincirlikuyu  caddesinin bir  gün soluna, diğer gün sağına araç park edilmesi için  izin veriyor. Ancak park edilen araçlar süresiz olarak iş yerlerimizin önünde gün boyu duruyorlar.  Dükkanımızın önüne Sabah erkenden çekilen araçlar akşama kadar burada duruyor, ertesi günde  karşı tarafa park  edilmek üzere yerinden kaldırılıyor. Üstelik cadde üzerinde oto park var ama kimse aracını oto parka çekmiyor. Müşterilerimiz  araçlar yüzünden dükkanlarımıza giremiyor. Bu durum tüm esnafı olumsuz etkiliyor. Esnafın işi zaten bozuk, birde  araçların süresiz olarak dükkanlarımızın  önünde kalması tümden işlerimizi alt üst ediyor.

Belediye  Başkanımız Mehmet Kesimoğlu Karaumur caddesinde harika bir düzenleme yaptı. Bu caddede araç parkı da  süreli. Park eden araçlar dükkanların  önünde en fazla 15 dakika kalabiliyor. Biz Zincirlikuyu caddesi esnafı olarak,  dükkanlarımızın önünü akşama kadar işgal eden araçlara Karaumur caddesinde olduğu gibi süreli park uygulaması  getirilmesini istiyoruz.”  dedi.

Hiç yorum yok: