7 Temmuz 2015 Salı

ÜNİ-PER-SEN GENEL MERKEZİNİ ZİYARET ETTİK.

Genel Başkan İbrahim Güzel; “Teşkilatlanmamızı  en az Devlet Üniversitelerinin %60’nında sağlayarak  İdari Personeli temsil eder hale geleceğiz. Sendikamızın arkasında siyasal ya da sosyal hiç bir güç yok. Bizim gücümüz sadece üyelerimizdir.”

 ÜNİ-PER-SEN GENEL MERKEZİNİ  ZİYARET ETTİK.

* Sendika Genel Merkezine yaptığımız ziyarette  bizi  ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim GÜZEL, Genel Başkan Yardımcısı (Başkan Vekili) Caner Yahya BOYAR ve  İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Türker CEYLAN karşıladı.

Faruk CEYLAN-Kırklareli Gazetesi olarak  Nisan ayında kurularak faaliyete geçen, Türkiye’nin ilk ve tek Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİ-PER-SEN) in  Genel Merkezini ziyaret ettik.
Sendika Genel Merkezinde bizi  ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim GÜZEL, Genel Başkan Yardımcısı (Başkan Vekili) Caner Yahya BOYAR ve  İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Türker CEYLAN karşıladı.
Mevcut Sendikaların aksine, Genel Merkezi Kırklareli’de olan ÜNİPERSEN’in Genel Başkanı İbrahim Güzel, ÜNİPERSEN’i, Üniversite İdari Personelinin yaşadığı mağduriyetlere son vermek amacı ile kuruduklarını,  Sendikanın Genel Merkezinin  mevcut sendikalar gibi Anklara, İstanbul olmadığını, aksine Genel Merkezlerinin Kırklareli’de bulunduğunu söyledi.
Genel Başkan Güzel Kırklareli’den tüm Türkiye’ye ulaşarak, Üniversite İdari Personelinin kazanımlarını arttırmak için çalışacaklarınıda ifade etti.  
ÜNİPERSEN’in  sadece sendikacılık yapacağının altınıda çizen Genel Başkan Güzel;  “Sendikamızın arkasında siyasal ya da sosyal hiç bir güç yok. Bizim gücümüz sadece üyelerimizdir.” Dedi.   
 Güzel, Boyar ve Ceylan’la  devam eden sıcak ve samimi sohbetimiz sırasında ÜNİPERSEN Genel Başkanı İbrahim Güzel şu açıklamlarda bulundu; “Öncelikle yeni kurmuş olduğumuz sendikamıza  ve şahsımıza gösterdiğiniz alaka ile  Genel Merkezimize yapmış olduğunuz bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Ünipersen'i Kırklarelinde kurduk, kurulmasinda emeği gecen 16 kurucu üyemize ve kuruluş sonrasinda desteklerini bizden hiç esirgemeyen diğer üyelerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 
            Sendikacılıkta genellikle çözüm yerine sorunlar anlatılır. Biz bunun aksine şöyle sorunlarımız var böyle sorunlarımız var demek yerine,  sorunları çözmek için öncelikle ne yapabiliriz konuşursak daha verimli olur diye düşünüyorum. Çünkü biz sendikamızı sorun çözme hedefi ile kurduk.
 Faruk bey bizim en önemli problemimiz İdari personelin  temsil edilmemesidir.  2012 ve 2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde Eğitim Hizmet Kolunda elde edilen kazanımların yanında maalesef Üniversite idari personeli adına hiçbir madde olmaması ÜNİPERSEN’in  kuruluş sebeplerinden biridir
Bunu gerçekleştirmek,  Ünipersen'i Üniversite İdari Personelinin temsilcisi konumuna getirebilmk için sizlerin yani, yazılı ve görsel basının desteğine ihtiyacımız var.  Bu desteği sizden görmemiz bizi ayrıca mutlu ediyor.
            Sizlerde biliyosunuz ki sendikal çalışmalar güçlü teşkilatla yapılır. 2,5 ay gibi kısa bir zamanda Kırklareli Üniversitesi Personelinin %25 ine hitap etmeyi başardık. Bu ivmeyi diğer üniversitelerde de yakalayıp sendikal çalışmalara ağırlık vereceğiz.  Şu an on  üniversitede çalışan arkadaşlarla görüşmelerimiz devam ediyor, bu arada Kırklareli dışından ilk üyemizi de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden aldık.  Üye formu gönderen arkadaşlarda var, onlarda elimize ulaştığı anda üyelik işlemlerini yapacağız,
Teşkilatlanmamızı  en az Devlet Üniversitelerinin %60’nında sağlayarak  İdari Personeli temsil eder hale geleceğiz. Sendika yöneticisi olarak bizim de yaşadığımız ve iyi bildiğimiz idari personel sorunlarını ve çözüm önerilerimizi daha da yüksek sesle dile getirebileceğiz.
Bu senenin memurlar açısından toplu sözleşme yılı olması sebebiyle Toplu sözleşme de yeni kurulan bir sendika olarak her ne kadar yetkimiz olmasada,  sendika olarak bizde varız deme adına hazırladığımız sorunların  çözüm önerileri adlı taslak çalışmayı bir iki gün içinde internet sitemiz üzerinden idari personelin görüşlerine açacak sonunda ortaya çıkan kesin çalışmamızıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Yetkili Sendika ve Mecliste grubu bulanan siyasi parti genel merkezlerine yazılı olarak göndereceğiz. Üyelerimizin ve basının desteği ile gelecek dönemde mutlaka toplu sözleşme masasına oturan bir sendika olacağız. ” dedi.
ÜNİPERSEN Genel Merkezimizde ki ziyaretimizde, Genel Merkez yöneticilerinin azimli çalışmaları ve    “Sendikamızın arkasında siyasal ya da sosyal hiç bir güç yok. Bizim gücümüz sadece üyelerimizdir.”  İfadelerinin,   ÜNİPERSEN’in  kısa sürede Türkiye’de ki idari personeli kucaklayarak tüm üniversitelerde var olacağının  kaçınılmaz kanıtı olduğunu gördük.

ÜNİPERSEN Genel Merkez ziyaret haberimiz YARIN KIRKLARELİ GAZETESİN'de. KIRKLARELİ GAZETESİ TÜM BAYİLERDE...


Hiç yorum yok: