24 Temmuz 2015 Cuma

Amatör sporcular, ülkenin geleceğidir.

Faruk CEYLAN

farukceylan@gmail.com
Spor Genel Müdürlüğü (SGM)'nün son bir yılı kapsayan araştırmasında, Türkiye genelinde lisanslı sporcu sayısında yüzde 49 artış olmuş.  Amatör sporların yapıldığı alanların fiziki yetersizliği ise ülke çapında evlere şenlik.
Özellikle amatör futbol maçlarının oynandığı sahaların hali içler acısı. Kamuoyunda sık sık çamur deryası sahaları, soyunma odalarının perişan hali ve sağlık ekiplerinin yetersizliğiyle gündeme gelen amatör futbol müsabakalarında sporcu ve yöneticiler isyan noktasında.

Türkiye'de bulunan 11 bin 800 spor kulübü, birçok dalda her yaştan sporcuya hizmet veriyor. Araştırmaya göre Eylül 2012 tarihi itibariyle, 2 milyon 211 bin 649 lisanslı sporcu bulunuyor. Altyapı takımları başta olmak üzere amatör takımların sporcularının çok zor saha şartlarında mücadele etmek zorunda bırakıldığı açık bir gerçek. Maçın oynandığı sahanın neredeyse gölete döndüğü, engebeli yerlerinde ise çiçekler açtığı sahalar dolu ülkemizde.
Teknik heyet ve yedek oyuncuların oturacak bir kulübeleri bulunmayan,  soyunma odalarının durumuda  içler acısı.

İşte bu  yokluk ve zorluklara rağmen amatörler sporcular başarılı olmak için mücadele veriyorlar.
 Belediye desteği ve tesisleri olmayan çoğu amatör kulüp fedakar bir kaç kişinin  kişinin sırtında gidiyor, onların çabaları ile sahaya çıkıyorlar. Sahaya bu koşullarda çıkan kulüplerimizin sporcularının sağlıkçı sorunu da bir dram. Merkezde bu iş  bir şekilde çözülmeye çalışılıyor. Köylerde sağlıkçı bulana aşk olsun. Bulduysanızda    çantasında bir pet şişe su ve bir buz var.  Sanırım bunları ASKF Başkanları da biliyor ve görüyor. Bu konu da ne yapabilirler? O da muhlak...
Aslında sorun Kırklareli’de ki amatörlerin değil, ülke çapında ki tüm amatör sporcuların sorunu. Gençlik ve Spor Bakanlığı amatör sporcularında var olduğunu, tüm imkansızlıklara rağmen, ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirdiklerini hatırlayarak, amatör sporcunun çilelerine son verecek çalışmaları vakit geçirmeden başlatmalıdır. Böyle devam ederse sporun fabrikaları olan amatör kulüplerin bir bir kapanarak yok olacağı unutulmamalıdır. Amatör sporcular Ülke sporunun kaynağı ve geleceğidir.



Hiç yorum yok: