21 Temmuz 2015 Salı

Kanlı oyun

Faruk CEYLAN

Kanlı oyun

farukceylan39@gmail.com

Suruç’taki saldırının tarafı kim olursa olsun, hangi pisikopat  örgütün işi olursa olsun bu  açıkça savaş provokasyonudur.  Saldırı Ülkemizin  bekasına yönelik bir saldırıdır.  Saldırı  sadece Suruç’u  değil Türkiye’yi patlatma hedefini taşımaktadır.
Tabi ki saldırıyı  lanetliyoruz. Allah belalarını versin!  Ancak yaşanan saldırıyı lanetlemek yetmez.  Yaşanmaması için ne yapılmalı? Sorusunun cevabı zaman geçirmeden bulunmalıdır.
 Hatırlanacağı üzere saldırı öncesi  PKK halka silâhlanma çağrısında bulunmuştu.  Olayların bu boyuta geleceği  çok önceden belliydi.
Suruç’taki bombalı saldırı aslında bağıra bağıra geldi.  IŞİD zaten  Türkiye’yi  hedef  alacağını  ilan etmişti. Seçimlerin öncesinde  Adana, Mersin ve Diyarbakır’daki bombalı saldırılar, IŞİD’in işiydi.  HDP’nin Diyarbakır mitinginde bomba patlamıştı. Bomba patlamadan  önce gözaltına alınarak  serbest bırakılan bir IŞİD militanı çıkmıştı.
Suruç saldırısında  ölenlerin  PYD’ye yardım destek için  büyük İllerden otobüsle getirilen ve Abdullah Öcalan’ın doğduğu köyde  toplananlar olması kimseyi yanıltmasın. Saldırı   PKK’ya yönelik  görünüyor olmasına rağmen yangını   bütün Türkiye’ye yaymak hedeflenmiştir. Kanlı oyunun  işareti  Suruç’tan verilmiştir.
İngiltere ve ABD düzenledikleri bu tür programlarla, programımız topraklarınızı ele geçirip önce  büyük kürdistanı, sonra da   büyük İsrail’i kurma programıdır.  Çalışmalarımızı  başlattık demektedirler. .
Bu yüzdendir ki, katliamı yapan IŞİD’miş”  deyip geçemeyiz. IŞİD,  PKK ve PYD’de ABD programının parçalarıdır.
İktidar ve  muhalefet saldırı sonrası kınamalarda bulunup,  birlik ve beraberlik içinde olunmasını istedi. Bu birlik ve beraberliğin sağlanması, ortak anlayışa varmayla olur.
Ankara ortak anlayışa varmak için  IŞİD ve Suriye politikaları konusundaki yanlışları sorgulanmalıdır.
Başbakan Davutoğlu’nun dört parti liderine yaptığı ortak hareket etme  çağrısı, teröre karşı ortak dil oluşturulması ile  gerçekleşir.


Hiç yorum yok: