31 Aralık 2011 Cumartesi

Noel babayla akrabalığınız var mı..?

Kırklareli Günlüğü
Faruk Ceylan
Noel babayla akrabalığınız var mı..?
Yeni yılın son Cuması.  Kırklareli Hızırbey İmamı Ali Kutlugün  hutbede noel kutlamalarının inançlarımızla , örf ve adetlerimizle bir ilgisinin bulunmadığını anlatarak  bunun  Kültür emperyalizminden başka bir şey olmadığını ve  ecdadımızı yok etmek için bir araya gelen haçlı ordularının kılıçla yapamadıklarını, tüm şirinliklerini ortaya koyarak, evlerimize kadar girerek yaptığını söylüyor, Kurtuluş savaşının bunlara karşı yapıldığını ifade ederek de ,  cemaata soruyor hoca; “ Değerli cemaat noel baba sizin neyiniz oluyor ? Dedeniz mi ? Babanız mı ? yoksa amcanız, dayınız mı ?  
Biz Millet olarak  Cihan hakimiyeti kuran bir ecdadın torunlarıyız. İslamiyeti üç kıtaya hakim kılan bir Millet’in torunlarıyız, noel babanın değil. Diyor  Ali hoca.  Doğruda söylüyor…  Hırıstiyan alemi tarih boyunca  sabırla ve inatla uyguladığı Kültür emperyalizmiyle Türk Millet’ini örfünden, adetinden ve inançlarından koparmak için çalışıyor.  Avrupa özentisi yaratıyor, kendi ecdadından utanma psikozuna sokuyor  yeni yetişen nesli.   ( Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir.)
Şimdi Ermeni soykırımı yasasını çıkaran  Fransa’ya,  Dünya’yı sömürge yapmak için günahsız insanları katleden ABD’ye, İsrail’e  lanet edelim, sonra da dönüp onların inanç ve kültürünü taklit edelim…
 Değerli okuyucularım Bosna’da, Azerbaycan’da ve Filistin’deki vahşetleri genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden yapılan katliamları hatırlayalım, noel babanın o çocuklara nasıl fosforlu bombalar  hediye ettiğini de unutmayalım…
Takvim olarak eski bir yılın sona erdiği, yeni bir yıla girdiğimiz şu saatlerde Siz değerli okuyucularımın, Kırklareli’li hemşehrilerimizin,Türk-İslam aleminin bu yılı mutlu,umutlu, sıhatli, barış ve kardeşlik içinde geçirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Dostluk Kupası Marmara Bölgesi Taekwondo Turnuvası ve Ümit Günay Kayan
Tekvanondo da yılın son  Turnuvası  Kırklareli Kapalı Spor salonun da yapıldı. Erginspor’un 32 madalya alarak takım halinde şampiyon olduğu turnuva Tekvando İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan tarafından düzenlendi. Son yıllarda bu kadar güzel bir organizasyona şahit olmamıştım dersem kesinlikle abartmış olmam. 
Milletvekili, Vali, Vali yardımcısı, Belediye Başkanı, Belediye Başkan yardımcısı, Emniyet Müdürü,  daire müdürleri, ve Kırklareli’ne büyük yatırımlar yapan iş adamlarının temsilcileriyle kapalı spor salonunda ayrılan yere sığmayacak kadar bir protokolün bir araya gelmesi. Titizlikle seçilmiş Milli hakemler, salonu dolduran velilere yemek ikramına kadar gösterilen hassasiyet. Salonda ki düzen, intizam ve disiplin görülmeye değerdi.
Bu mükemmel organizasyonu tesis eden, Tekvando sporunun içinden gelmiş, siyah kuşak 3. dan sahibi  genç İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan’ı tebrik ediyor, böyle genç  arkadaşların tekvando sporu için büyük kazanç olduğunu söyleyerek, desteklenmesini diliyorum.
Turnuva sonunda Şampiyon takım Erginspor kulübünün yönetimi  başarılı İl Temsilcisi Kayan’a şilt taktim ederek hak etmiş olduğu   teşekkürlerini sundu.
Tüm sporcuların beklentisi İl Temsilcisi Ümit Günay Kayan’ın önümüzde ki yıl bu turnuvaları daha sıklıkla düzenlemesi…
Sevgili Ümit Günay Kayan’ı kutluyor, gözlerinden öpüyorum.



1 yorum:

Adsız dedi ki...

HOCAMIZ DOĞRU SÖYLÜYOR ANCAK BİR ŞEYİ ATLAMIŞ;NOEL BABAYLA AKRABALIĞINIZ VARMI? SORUSUNUN CEVABI DİNLER ARASI DİALOG VE BU ÜLKEDE NOEL BABANIN AKRABASI OLAN %50 ORANINDA ERMENİ OLMASI HERYERDE KİLİSE YAPILMASI VE AÇILMASINI NASIL AÇIKLAYABİLİRKİ.