9 Aralık 2011 Cuma

Kırklareli Belediyesi Karahıdır mahallesinin çehresini değiştiriyor.

İrfan Özeklioğlu-Kırklareli’nin Belediye hizmeti alma noktasında en fakir mahallesi Karahıdır’ın , Başkan Cavit Çağlayan’ın talimatı ile çehresi değişiyor. Yağmur yağdığında bataklığa dönüşen sokaklara parke taş döşenirken, dar sokaklarda da genişletme çalışmaları yapılıyor.
Başkan Çağlayan Karahıdır mahallesinin merkeze 2 km mesafede olduğunu, Bünyesinde bir Devlet yurdu ve Meslek Yüksek Okulu bulunduğu için Memleketimizin  dört bir yanından gelen öğrencilerin ikamet merkezi olduğunu söyleyerek; “ Karahıdır mahallesi Kırklareli’ni dışarıdan gelen insanlara karşı temsil etmektedir. Yağmurda sokaklar çamurdan yürünmez hal alıyordu.

Şimdi böyle kötü görüntüler de bizim dışarıdan gelen öğrencilerimize karşı Kırklareli’nin kötü bir reklamı olacağından Karahıdır mahallesini yenileme çalışmalarımızı başlattık. Artık öğrenciler de, vatandaşımız da çamur deryasına dönüşen yollarda değil, parke taşlarla yenilenmiş, çevre düzenlemesi yapılmış yollarda yürüyecekler.” dedi.
Başkan Çağlayan,  Karahıdır Mahallesinde yol genişletme ve parke yol çalışmalarının yanı sıra,  
Şehit Ömer Şaban Durman Sokak ta 340 metre uzunluğunda  2380 m2 alan, Çınar Sokak 210 metre uzunluğunda 1470 m2 alan, Kuyulu Sokak 85 metre uzunluğunda 590 m2 alan, Yeşil Ara Sokak 102 metre uzunluğunda 714 m2 lik alan kazılarak alt temel malzeme serme işlemlerinin bittiğini,   parke taş çalışmalarının başladığını,  
ayrıca Şerefli Sokak 1. Geçidi, Şerefli Sokak 2. Geçidi ve 867. Sokaklarda da  kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Hiç yorum yok: