19 Aralık 2011 Pazartesi

Milletvekili Şenol Gürşan’ın, “Belediyenin zihniyeti projeleri kaçırıyor” açıklamasına Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’dan cevap geldi.


* Başkan Çağlayan Milletvekili Şenol Gürşan için; “ Papağan gibi Belediyeyi alacağız, belediyeyi alacağız diyor. Şimdi söylesin, nasıl olsa iki yıl sonra bunu söyleyemeyecek”

Faruk Ceylan-İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan’ın bir yerel gazetede yaptığı,  “ Belediyenin zihniyeti Kırklareli’ne gelen projeleri kaçırıyor “ açıklamasının ardından Başkan Çağlayan makamında yaptığı Basın toplantısıyla cevap verdi.
Başkan Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Ak Parti Milletvekili Şenol Gürşan’ın yaptığı açıklama tamamen asılsızdır. Yaptığı açıklamada bizim Kırklareli’ne gelen yatırım projelerini ve yatırımcıları kaçırdığını söyleyen Gürşan asılsız ve mesnetsiz bir açıklama yapmıştır. Üçüncü şahıslara da  “ O Belediye başkanından bir şey olmaz “ diye açıklama yaptırması ise tamamen bir siyasi nezaketsizliktir.  Şenol  bey yeni milletvekili oldu. Ayakları yere basmıyor. Zaman içinde nezaketi de öğreneceğini umuyorum. Bu açıklamalarını yeni olmasına veriyorum.  Birde papağan gibi Belediyeyi alacağız, belediyeyi alacağız diyor. Şimdi söylesin, nasıl olsa iki yıl sonra bunu söyleyemeyecek. “ dedi.
Başkan Çağlayan açıklamalarına şöyle devam etti; “ Kırklareli’ne her hangi bir yatırımcının projeleri ile gelip, benim tarafımdan engellendiği gibi bir husus olmuştur, olamazda. Yatırımcının talebi yasal usullere uygunsa zaten engellememiz mümkün değildir. Aksine takdir hakkımız varsa yatırımcı lehine kullanırız.
Ak Parti İl Başkanı Emin Tunç’un Ulaştırma Bakanına Kofçaz Yolu-Dereköy yolunu bağlayan bir yol talebi açıklamasına gelince, Konu esasen bizim tarafı meclis gündemine getirilerek, mecliste imar komisyonuna yolun belirlenmesi çalışmaları yapmak üzere havale edilmiştir.  Ancak mevzuat gereği henüz sonuca bağlanamamıştır. Çünkü yolun geçeceği alan şu an mevcut imar planının dışındadır. 1/25.000 planlar geçtiğimiz aylarda onanmıştır. Bahsi geçen yol güzargahının belirlenmesi ve hazır hale getirilebilmesi için 1/5000,  1/1000 planların yapılması ve o bölgede imar kanunun 18.md. uygulamasının yapılması  mevzuat gereğidir. Bizde yasalara göre hareket ederek,  çalışmalarımız devam etmektedir, tabiî ki belli süreçler geçmesi gerekecektir.”
Milletvekili Gürşan hakkında da 3. kişilerin, hatta kendi partilerinden dahi olumsuz yakıştırma yapanlar var. Benim bunları kamuoyu ile paylaşmam doğru olurmu?  Milletvekili Gürşan’a hükümetçe yapılabilecek işlerle uğraşmasını tavsiye ediyorum. “ dedi.
Başkan Çağlayan Kırklareli’nin bazı sorunlarını da dile getirerek sözlerine şöyle devam etti;
“Kırklareli’nde iki baraj eski açık kanal sistemi ile sulama yapmaktadır. Sulama sisteminin kapalı sisteme dönüşmesiyle daha fazla alan sulanabilir, hem de daha az su kullanılarak büyük su tasarruf sağlanır. Az su kullanılacağı içinde kurak dönemlerde su rezervinde sıkıntı yaşanmaz. Sayın Gürşan bunlarla uğraşsın.   Kırklareli-Edirne yolunun yeniden düzenlenerek duble yol haline gelmesi için çalışsın, bu yolda sağa sola, aşağı yukarı, çok sayıda viraj var. Ölümlü kazaların yaşandığı bir yoldur. Mesela Kamu Kurum ve Kuruluşlarının elinde bulunan tarihi eserlerin restore ettirilmesi için Kültür Bakanlığı fonlarından kaynak aktarsınlar. (Şimdiye kadar olmadı) “ dedi.
Başkan Çağlayan sorulan bir soru üzerine  Milletvekili Şenol Gürşan’ın kendisini seçildiği günden bu güne kadar makamında hiç ziyaret etmediğini, oysa kendisiyle meslektaş oldukları için geçmişte çok iyi görüştüklerini de söyledi.

Hiç yorum yok: