7 Aralık 2011 Çarşamba

Hakem Emre Yıldırım’ın uydurduğu penaltı Kırklarelispor’u Kupadan etti.

Eyüpspor'un tur sevinci
*Maçtan önce  39 Gençlik  “Aşkımızı sessizce anlatmaya geldik  “ pankartı astılar.   39 geçlik gurubu maç boyunca takımlarına  destek vermediler  ve sessizce maçı seyrettiler.  Gençler bu tavırlarını, “ Tepkiliyiz. Tepkimizi susarak veriyoruz”  açıklamasında bulundular.
Faruk Ceylan-  Pazar günü sahasında Eyüpspor’la lig maçı oynayacak olan Kırklarelispor’un  Türkiye kupasında ki rakibi de Eyüpspor oldu.  Kırklareli Atatürk stadında oynanan kupa maçında hakem faciası yaşındı. Orta hakem Emre Yıldırım Kırklarelispor aleyhine verdiği yanlış kararlarla maça damgasını vurdu ve Kırklarelispor’u Türkiye kupasından etti.
Hakemler: Emre Yıldırım *  Çağdaş Çallıoğlu **  Onur İçer **
Kırklarelispor : Serdar * Hasan Can *** Recep Serkan *** Hakan *** (Dk.85 Yunus *)  Murat Baytaroğlu ***
Mustafa ** Murat Tiraki *** Berkan **  (Dk.110 Hüseyin *)  Korhan *** (Dk.58 Serkan Turhan **) Serkan Sözmen**
Serdal **
Eyüpspor : Halit * Eser *** Hüsnü ** Ali Cansun ** ( Dk.76 Aytek Öktem **)  Emrah ** (Dk.98 Ali Tuna *) Hakan **
Mehmet Ballı * Mehmet Budak ** Mesut ***  Mehmet Tosun ** Lokman * (Dk87 Koray * )
Sarı Kartlar: Dk.66 Hasan Can, Dk.75 Murat Baytaroğlu, Dk.97 Berkan, Dk.117 Serkan  (Kırklarelispor)
Hakem kurbanı Kırklarelispor
Dk.52 Mehmet Tosun, Dk.66 Yusuf,Dk.80 Mehmet Budak, Dk.107 Hüsnü (Eyüpspor)
Goller:  Dk.5 Recep Serkan (Kırklarelispor),  Dk.23 Ali Cansun , Dk. 92 Eser. Penaltıdan (Eyüpspor)
Maça istekli, başlayan Kırklarelispor üst üst üste bindirmelerle rakip kalede gol aradı. 5. dakikada kornerden gelen topa Hasan Can kafayı vurdu. Eyüpspor kalecisi Halit çıktı ancak topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topa Recep Serkan yetişti, vurdu ve topu Eyüpspor filelerine göderdi. 1-0. Kırklarelispor’un golden sonra ikinci gol çabaları sonuç vermedi. 23. dakikada Mesut sağ taraftan mükemmel bir orta yaptı. Mesut’un ortasına, Kırklarelispor ceza alanı içinde bomboş kalan Ali Cansun kafayı vurdu ve skoru eşitleyen golü kaydetti. 1-1.  
33. dakikada Eser’in ceza alanı dışından vurduğu  mükemmel şut  90 tabir edilen yerden direkte patladı ve direk Eyüpspor’u bir golden etti.
 42. dakika da Korhan’ın uzaktan vuruşu direğin üzerinden dışarı gitti ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda taraflar kontrollü bir futbol ortaya koyup al gülüm, ver gülüm tarzından seyredenleri uyuttuysa da, Kırklarelispor Eyüpspor’a  göre daha üstün gözüktü.  52. dakikada  Murat Baytaroğlu’nun kullandığı serbest vuruşta Korhan kafayı vurdu top kalecide kaldı. 56. dakikada Serdal’ın ceza alanı çizgis üzerinden vurduğu sert şut az farkla auta gitti. 67. dakikada Lokman’ın sağdan ortasına Mesut vurdu, top direğin dibindenauta gitti. 70. dakika Recep Serkan sağ taraftan gelen ortaya kafayı vurdu. Bu vuruş tribünleri ayağa kaldırdıysa da gol olmadı ve top dışarı çıktı. İkinci yarı da ilk yarıda atılan gollerle 1-1 sona erince uzatma dakikalarına geçildi.
Uzatmanın 2. dakikasında Kırklarelispor ceza alanında ki karambol de Eyüpspor’dan Emrah kimseden bir müdahale görmediği halde  kendini yere bıraktı. Hakem Emre Yıldırım tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.  Haksız verilen penaltıya Kırklarelispor’lu futbolcuların ve tribünlerin tepkileri işe yaramadı.  Penaltı vuruşunu Eser kullandı kaleci ve topun ayrı köşelere gittiği bu vuruşla Eyüpspor 2-1 üstünlüğü yakaladı.
100. dakikada Kırklarelispor’un Serkan Turan’la bulduğu golü hakem Emre Yıldırım faul gerekçesiyle vermedi.
102. dakiakada Murat Baytaroğlu’nun  kullandığı  kornerden gelen topa Murat Tiraki sert vurdu ama top az farkla auta gitti. 115. dakikada yine kornerden gelen topu Serkan Turhan boş kale yerine dışarı gönderdi ve Kırklarelispor’a beklide tur kapısını açacvak yüzde yüzlük pozisyonu gole çeviremedi.
Maç hakem Emre Yıldırım’ın Eyüp’e hediye penaltısı ile 2-1 sona erdi ve Kırklarelispor’un Kupa da başarı elde etme hedefi daha  ilk maçta sona erdi.

Hiç yorum yok: