11 Aralık 2011 Pazar

Kırklarelispor 3 puanı tek golle aldı. Kırklarelispor 1 Eyüpspor 0


 Faruk Ceylan 
Maçtan önce 39 gençlik taraftar gurubu “Aç kaldım,  susuz kaldım. Terk etmedi sevdan beni “  pankartını ters çevirerek tribüne astı. Geçtiğimiz hafta “ Aşkımızı sessizce anlatmaya geldik “ pankartı da tribünde yerini aldı ve maç taraftarın sessiz protestosu ile başladı. 39 Gençlik gurubu sessiz protesto hakkında, ser verip sır vermiyor sadece, “ Başkanla da, yönetimle de sorunumuz var. Tepkiliyiz. Sessiz tepkimiz sürecek” diyorlar.
Bir avuç Eyüpspor taraftarı bu sessiz protestodan istifade ederek, Kırklareli Atatürk stadını tezahüratlarıyla inletirken, Kırklarelispor taraftarı sessizliğini koruyarak onların tribün şovunu  çıt çıkarmadan izlemekle yetindiler.
Maçın 83. dakikasında bir gurup seyirci Eyüpspor’un sürekli atakları karşısında Kırklarelispor lehinde tezahüratlar yaparak takımı desteklemeye başladı. Ancak destekçilerin tribünün küçük bir bölümü olduğu ve 39 gençliğin destek verenlere katılmadığı görüldü.
Taraftarla yönetim arasında ki sorun belirsizliğini korurken o takımını ateşleyen, sahayı rakip takıma cehennem eden gençlerin sessizliğinin sürmesi yaşı ilerlemiş eski taraftarları üzdüğü de tribünde ki görüşmelerimizden anlaşıldı.

Kupa maçında Eyüpspor’a uzatmada penaltı golüyle 2-1 yenilerek elenen Kırklarelispor rövanşı Serkan Turhan’ın golüyle aldı.
İlk yarıda kazanmak için istekli ve üstün olan taraf Kırklarelispor’du. Kırklarelispor ilk 20 dakikada Serkan Turhan, Serdar Alan ve Serkan Sözmen’le gole çok yaklaştı. 27. dakikada Kırklarelispor’un golü  geldi. Sağdan ortalanan ve dışarı gitmek üzere yön değiştiren topun dışarı çıkmasına Serkan Sözmen büyük bir çaba göstererek izin vermedi ve son anda topu önüne almayı başardı.  Serkan topu kazandığı gibi  ceza alanı içine kat eden Serkan Turhan’a ortaladı, Serkan Turhan topu aldı kaleye baktı, Eyüp defansı Serkan’a bindirince Serkan Turan topla biraz sağa kaçarak açısını genişletmek istedi. Bu sırada kayarak yere düşerken topu plase bir vuruşla kalecinin solundan, alt doksan tabir edilen noktaya gönderdi. Eyüpspor kalecisi Halit uzandı ama  parmaklarının ucuyla dokunduğu topu dışarı çelmeye muvaffak olamadı ve Serkan Turhan’ın vuruşunda top  Eyüp fileleriyle Kırklarelispor golü olarak kucaklaştı. 1-0

Golden sonra Kırklarelispor ikinci gol için rakip kaleye yüklendi ama çok fazla etkili olamadı. Kırklarelispor 43. dakika da Serkan Turhan’la ikinci gole çok yaklaştı. Serkan Turhan’ın ceza alanını dışından vurduğu akıl dolu şut ağlara gitmek üzereyken  Halit mükemmel bir refleksle gole izin vermedi ve topu kornere çeldi. Kırklarelispor korner atışından da netice alamadı ve ilk yarı Kırklarelispor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı oyunun insiyatifi Eyüpspor’daydı. Eyüp beraberlik golü için yüklendi ama Kırklarelispor defansı, özellikle Hasan Can’ın büyük gayretleri Eyüp’ün berbaberlik sayına ulaşmasına izin vermedi. Eyüp’ün  Kırklarelispor kalesinde, Mehmet Tosun, Lokman ve Ali Tuna ile tehlikeli ataklarına karşı Kırklarelispor Antrenörü Bilgin Erdem,  Serdal Alan’ın yerine oyuna defansın bel kemiği Taner Araz’ı aldı. Taner özellikle son 15 dakika da Eyüp forvetinin hızlı ve tehlikeli ataklarını adeta eritti.
73. dakika da Serkan Turhan çizgide topu ağlara gönderemedi ve Kırklarelispor’u yüzde yüzlük bir gol şansından etti.

Kırklarelispor 27 dakikada Serkan Turan’ın attığı golle hem altın değerinde 3 puanı, hem de Eyüpspor’dan kupa maçının rövanşını aldı.
Maçtan sonra az sayıda seyirci Kırklarelispor’u tribünlere çağırdı ve alkışladı.


Stad: Atatürk

Hakemler:  Erhun Sönmez ** Evren Tutkun *** Bilal Gölen ***

Kırklarelispor: Alişan *** Hasan Can *** İshak ** ( Dk. 56 Murat Baytaroğlu  **)
Serkan Turhan ***  Osman ***  İlkem Özkaynak ** Mustafa ***  Murat Tiraki **
Hakan Güvençer *** Serkan Sözmen *** Serdar ** 
 ( Dk. 69 Taner **)

Eyüpspor : Halit ** Eser * Hüsnü ** Aytürk * Ali Cansun ** Emrah ** Hakan *
Mehmet Budak *  ( Dk.20 Koray **) Ali Tuna * ( Dk. 55 Aytek *)  Mehmet Tosun ** Lokman **

Sarı Kartlar: Dk. 36 Lokman, Dk.82 Hüsnü, Dk.88 Emrah (Eyüpspor)
Dk. 37 Serkan Sözmen (Kırklarelispor)

Kırmızı Kart: Dk. 85 Serkan Turhan

Gol: Dk. 27  Serkan Turhan






Hiç yorum yok: