22 Aralık 2011 Perşembe

Kırklareli Valiliği Özel Kalem Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Nuri Tanılır, basın mensuplarıyla bir araya geldi.


İrfan Özeklioğlu-Kırklareli Valiliği Özel Kalem Müdürü, Basın  ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Nuri Tanılır, makamında basın mensuplarının istek ve sıkıntılarını dinledi.  Basın mensupları Valilik Basın Müdürlüğünün Basına yardımcı olma  ve haber akışının zamanında sağlanması noktasında yetersiz kaldığını, Vali beyin etkinliklerini etkinlik sona erdikten sonra öğrendiklerini söylediler.

Basın mensuplarının en önemli sorun olarak ortaya koydukları hususun ise Kamu kurum ve kuruluşlarında ki yetkililerin  "Bizim bilgi vermemiz yasak” diyerek güncel konularda ki haberler hakkında bile bilgi  alamadıkları konusuydu. Tanılır, Vali beyin kesinlikle kurum yetkililerinin bilgi vermemeleriyle ilgili bir talimatının bulunmadığını söyleyerek, Bu konuya mutlaka çözüm bulacağını ifade etti. Konu üzerine Yeni Sabah Gazetesi Bölge Müdürü ve Trakya haberleri internet gazetesi yazarı, Kırklareli Haberci sitesinin sahibi Faruk Ceylan,  “ Sorun yetki verilenin yetki veren gibi davranmasından kaynaklanmaktadır. Sekreter koltuğunda otururken kendisini patron zanneder, Kamudaki yetkili bilgi aktarımı konusunda yetkinin sadece kendisinde olduğunu zannederek, güncel konularda bile sözüm ona ketum tavır alırsa, bu tip sıkıntıların vukuu bulması kaçınılmaz olur. Durum genelde bundan ibarettir” diyerek, yetki verilenin  yetkiyi doğru kullanmadığına dikkat çekti.
Sorunları samiminiyetle dinleyen ve   sürekli not alan Tanılır, Vali beyle, Kurum ve Kuruluş yetkilileriyle görüşeceğini ve  Sorunların çözümü için gerekeni yapacağını ifade ederek,

 “ Ben  Kırklareli’nde yaşıyorum, Kırklareli’ni seviyorum ve buraya hizmet etmek için bu makamdayım. Şüpheniz olmasın sorunların çözümü için çalışacağım.” dedi. Yeşilyurt Gazetesinden Savaş Eskici, “ Her dönemde böyle vaadler ve dilekler de bulunuluyor ama ciddi bir şekilde sorunların çözüldüğüne hiç şahit olmadım. Dilerim  dediğiniz gibi olur, sorunlar çözülür de bizde gazeteciler olarak  Kırklareli için güzel şeyler yapan Vali Sayın Yaman’ın hizmetlerini Kırklareli’ne duyurabiliriz” dedi.
Sıcak bir ortamda geçen toplantı sonunda Tanınır Basın mensuplarına yılbaşı hediyesi olarak ajanda ve kalem hediye etti.  

Hiç yorum yok: