31 Aralık 2011 Cumartesi

Kırklareli Belediyesi ile işçiler arasında davul zurnalı toplu sözleşme

Haber: Faruk Ceylan
Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu
Kırklareli Belediyesi işçileri ile Genel İş Sendikası çalışanı işçiler arasında yapılan toplu sözleşme davul zurna eşliğinde, büyük şenliklerle imzalandı.
İmza törenine Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Belediye Meclis üyeleri Adem Sevim, Ahmet Yaşa, Koray  Çelikkanat, Mustafa Ovarda, Mehmet Akın, CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediyesi İş yeri temsilcisi Fikret Baydemir, Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk ve Basın mensupları katıldılar.
Toplu sözleşme imza töreni İşyeri Temsilcisi Fikret Baydemir’in açılış konuşmasıyla başladı.  Baydemir Belediye Başkanlığının işçilere 2012 yılı için % 15, 2013 yılı içinde %12 zam verdiğini belirterek verilen zammın Ülke koşullarına göre memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Trakya Şube Başkanı Selim Şen’de Kırklareli Belediye Başkanına teşekkür ederek,  Hükümeti eleştirdi ve işçinin hakkını vermediğini iddia etti.
Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Alaaddin Öztürk’te yaptığı konuşmada Hükümeti hedef aldı.  Zaman zaman eleştrilerinin dozunu arttıran Öztürk  şunları söyledi; “ AKP iktidarı Kıdem tazminatı kaldırmak istiyor, Bu yasa olarak meclise gelecek ve bir gece yarısında da geçecek. Bu iktidar Soykırım yasası konuşulurken Milletvekili zammını apar topar gece karanlığında geçirdi.  Milli Eğitim Bakanı atama bekleyen öğretmenlere kendinize başka iş bakın diyor.  Bu kadar pervasız ve kendi insanını umursamayan bir iktidar daha görülmemiştir. Biz örgütlü işçiler olarak bu oyunları bozacağız.” dedi.
Belediye Başkanı Çağlayan’da işçilerin %90 verimle çalıştığını, hiç kimsenin alacağı bulunmadığını, tüm ikramiyelerinin de ödendiğini söyleyerek işçileriyle gurur duyduğunu, yeni sözleşmenin hayırlı olmasını diledi
Milletvekili Turgut  Dibek’te yaptığı konuşmada CHP olarak işçinin, emekçinin  haklarını daima savunucusu olduklarını, Belediyenin Ülke şartlarına göre verdiği %15 lik zamdan işçilerin mutlu olduğunu belirterek yeni yılın herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hiç yorum yok: