6 Temmuz 2011 Çarşamba

Emekli öğretmen, gazeteci ve şair Haydar Meriç toprağa verildi


Faruk Ceylan/Adem Önder
Kırklareli'nde emekli öğretmen, şair ve yerel bir haber sitesinin sahibi olan Haydar Meriç, 1 Haziran'da evinden çıktı. Aynı gün kardeşi Hikmet Meriç ile telefonla görüştükten sonra Haydar Meriç'ten bir daha haber alınamadı.
Polis ve jandarma ekipleri, ailenin kayıp başvurusu üzerine Meriç'i gidebileceği tüm adreslerde aradı, ancak bulamadı. Haydar Meriç'in, kaybolmasından 20 gün sonra Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde denizde balıkçılar tarafından cesedi bulundu.


Haydar Meriç'in, domuz bağı ile bağlandıktan sonra denize atıldığı ve cesedin bozulmaya başladığı belirlendi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından cenazesi memleketi Kırklareli'ne getirildi.
Denizde 13 gün kaldığı belirlenen Haydar Meriç'in kardeşi Hikmet Meriç, ağabeyi ile en son 1 Haziran'da konuştuklarını ve daha sonra ölüm haberini aldıklarını söyledi. Hikmet Meriç, "Son günlerde hiçbir sorunu yoktu. Kendisini tehdit eden de yoktu, düşmanı da.  Kendisinin en son Kırklareli'nde bir bankadan 200 TL para çektiğini ve bulunduğunda ise cebinde 120 TL para çıktığını öğrendik.” Dedi.
 Uzun süre suda kaldığı için yakınları tarafından da kimlik tesbiti yapılamayan Haydar Meriç’in  ilk teşhisi  sim kartında bulunan arkadaşları ile irtibat kurulması ve ağzındaki protez dişlerden dişçisiyle görüşülmesi sonucu yapıldı. Daha sonra  ceset savcılık tarafından İstanbul Adli Tıp'a gönderildi, ailenin DNA örneği istendi. Yapılan DNA testide cesedin Haydar Meriç’e ait olduğunu doğruladı.
 Evli ve 2 çocuk sahibi Haydar Meriç'in cenazesi Kırklareli Hızırbey Camii'nde ikindi namazının ardından  toprağa verildi.
Haydar Meriç'in eşi Şükriye Meriç, cenaze töreni boyunca ayakta durmakta zorluk çekti. Zaman zaman fenalaştı.

Hiç yorum yok: