3 Mayıs 2018 Perşembe

Kırklareli'nde Milletvekili adaylık yarışı hızlandı.

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
İYİ Parti Kırklareli  İl Koordinatörü Kürşad Yamaner'in önceki gün, 27. Dönem Milletvekili adayı olabilmek için  aday adaylığını açıklamasından sonra;  İYİ parti  Lüleburgaz Belediye Meclis üyesi  Mustafa Kalecik,   İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Avukat Sibel Pişkin,  İYİ Parti İl  Başkan yardımcısı iş adamı Mustafa Köseoğlu ve Havva Güneş Kaşke'de  İYİ Parti Kırklareli Milletvekili adaylığı için aday adaylıklarını açıkladılar. 
CHP'de; Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya ve Avukat Turgut Dibek'te aday adaylıklarını ilk açıklayan isimler olmuştu. Bu aday adaylarının
ardından  aday adayı olması kesin olarak  beklenen Diş Hekimi M.Tuna Soykan'da CHP Genel Merkezine giderek aday adaylık başvurusunda bulundu. 
Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve  Kırklareli CHP eski İl Başkanı Recep Zengin'de Milletvekili aday adaylıklarını açıklayarak  başvuruda bulundular. 
Ak Parti'de aday adaylığı için erken davranan isimler Ziya Eser ve Veli Efe olmuştu. Eser ve EFE'nin ardından Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'da  aday adaylığı başvurusunu Ak Parti Genel Merkezine yaptı. 
Pınarhisarlı  genç iş adamı Kaan Algur, İş adamları Harun Özbinek ve Fikret Kılıç'da  Ak parti'den Milletvekili adayı olabilmek için aday adaylıklarını açıkladılar.
MHP'de; Kırklareli MHP Disiplin Kurulu üyesi Nuran Karacadağ ve  Semih Meriç, Kırklareli Milletvekili aday adaylık başvurularını  yaptıklarını  sosyal paylaşım sitelerinden duyurdular. 
Partilerden Kırklareli Milletvekili adayı olabilmek için aday adaylık başvurusunda  bulunanlar şimdilik bu kadar ama başvuruların  bu aday adaylarıyla  sınırlı olmayacağı bekleniyor. Kamuoyunda çok sayıda isimin daha aday adaylığı için başvuruda bulunacağı konuşuluyor.  
Geçmiş seçimlerle karşılaştırıldığında, 27. dönem Milletvekilli adaylığı için aday adaylık başvuruları tüm partilerde beklenenin üzerinde. Önceki seçimlerde sadece iktidar partisi çok sayıda başvuru alıyor, bazı partiler ise sıralamada ki 3 milletvekili adayını göstermekte zorlanıyorlardı. Bu defa sayının tüm partilerde fazla olması diğer partilerin iktidar alternatifi haline geldiğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Sokaktaki vatandaş, İktidarın ömrünü tamamladığını, bu seçimde tek başına bir iktidar beklemediklerini, bu yüzden aday adayı sayısının arttığını, daha da artacağını söylüyor.





Hiç yorum yok: