4 Mayıs 2018 Cuma

Turhan Altıntel'den sürpriz karar!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı, İş adamı Turhan Altıntel görevinden istifa etti ve 27. dönem Milletvekili aday sıralamasında yer alabilmek için Ak Parti'den aday adaylığını açıkladı.  
Geçtiğimiz dönemde Ak Parti 2. sıra adayı olarak Milletvekili seçimlerine katılan Altıntel, Selahattin Minsolmaz'ın Milletvekili seçilebilmesi için ikinci sıradan büyük katkı sağlamıştı. 
Kamuoyunda adı Belediye Başkan adaylığı  için  geçen Turhan Altıntel'in, Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunması sürpriz karar olarak değerlendirildi. 
Kırklareli Milletvekili adayı olabilmek için 24 aday adayının başvuruda bulunduğu Ak Parti'de, 5 Mayıs Cumartesi günü temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasından  sonra sonuçların Ak
Ak Parti'de dengeleri değiştireceği
beklenen Turhan Altıntel 
Parti Genel Merkezine gönderilerek değerlendirileceği ve Ak partinin üç Milletvekili adayının açıklanacağı  öğrenildi. 

Sokakta ki vatandaş 1. sıra Milletvekili adaylığı için gönlündeki adayı dile getirerek tahminlerde bulunuyor ama Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 22 ve 23. dönem  Milletvekilli Ahmet Gökhan Sarıçam, geçen dönemin 2. sıra Milletvekili adayı Turhan Altıntel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asker arkadaşı, Kırklareli Özel İdare eski Genel Sekreteri Ziya Eser gibi aday adaylarının, Ak parti Genel Merkezi yetkililerini   birinci sıra için epey  zorlayacağı kesin.
 Turhan Altıntel'in geçen dönem 2. sıra Milletvekili adaylığını kabul ettiğini, bu defa 1. sıra olmazsa aday adaylığı için başvuruda bulunmayacağını belirttiği, aday adaylığını açıklamadan önce  Ak parti camiasında yoğun olarak konuşulmuş, bu yüzden Belediye Başkanlığı için aday olacağı iddia edilmişti.  
Yeni iddia;  Turhan Altıntel'in 1. sıra için kesin söz aldığı, aksi halde  asla aday olmayacağı yönünde.
Bu iddialardan sonra Turhan Altıntel'in 1. sıra adayı olmaması durumunda Ak Parti'de dengelerin bozulacağı ve bunun sandığa olumsuz yansıyacağı da iddialar arasında.  
Aday adayları heyecanla 1. sırayı hayal ederek beklerken, son kararı Ak Parti Genel Merkezi verecek. Bakalım, bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok: