28 Mayıs 2018 Pazartesi

Nişikli’nin yaptığını yapacak başka zengin yok mu?

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Cenab-ı Allah, bizleri bu yılda çok şükür Mübarek Ramazan’a ulaştırdı.  Rabbim inşallah  hepimizi bayrama da ulaştırsın ve Mübarek Ramazan-ı şerif’in tekrarını nasip etsin.
Siz değerli okuyucularımız sayesinde 420 bini geçik tekil okuyucu sayısına ulaşan, Kırklareli’nin tartışmasız en çok okunan internet gazetesi Kırklareli Haberci Blog sitemiz, çok kısa bir süre sonra aynı adla resmi bir site olarak değerli  okuyucularımızla buluşacak ve profesyonel bir kadronun gayretli çalışmaları, okurlarımızın destekleri, Allah’ın da  izniyle milyonlara  ulaşarak Bölgemizin ve ülkemizin gündemini belirleyecektir.
Vefakar  okuyucularımıza verdiğimiz bu müjdeli haberden sonra şimdi gelelim mübarek Ramazan’a. Ramazan’da zenginin zengine verdiği iftarlar  ile  siyasi şova dönüşen iftarlar hepimizin görmeye alışık olduğu  bilindik tablolar.  İftarın yanında, sadaka ve yardımların siyasi amaçlı olanını da, gösteriş içerenini de hep gördük. Tabi ki Nişikli ailesinin her daim öncü ve örnek olduğu  ihtiyaçlı insanlarımıza yönelik iftarlarla, gizlice yapılan  yardımları ve verilen sadakaları da gözden kaçırmadık.

Nişikli Turizm A.Ş.’nin geleneksel olarak devam eden iftar programı bu yılda 30 gün devam edecek. Bir çoğumuzun bu iftardan haberi yokken, orada ikram edilen yemeğe  ihtiyacı olan insanların her yıl olduğu gibi bu yılda haberi oldu.
Nişikli iftarında ne var? Gösteriş ve riyadan uzak, bir çoğumuzun kendi sofrasında göremeyeceği kadar özenle ve itina ile hazırlanmış lezzetli yemekler ve tartlısından tuzlusuna hiç eksiksiz bir sofra var…
Riyasız, samimi, şov  ve reklamdan uzak, her gün 300, 400 kişinin iftarını açarak karnını doyuranlar var. Ne güzel değil mi? 
Kırklareli’nde Nişikli Turizmden başka,  fakire fukaraya iftar yemeği verecek, o ihtiyaçlı insanları doyuracak başka zenginler, başka işletmeler yok mu?
Öyle attığında mangalda kül bırakmayanlar, fakire fukaraya yardım ederken gazetecilere poz verenler, reklam yapanlar, verilen iftarları siyasi şova çevirenler, sizlere sesleniyorum; “ Madem inanıyorsunuz, o halde hayır yapmıyor, günaha giriyorsunuz. Yardımlarınızı gizli, iftarlarınızı da gösterişten, reklamdan uzak yapınız.
Şimdi sen yazdın Nişikli Turizmin reklamını yaptın diyenler olacaktır elbet. Ben bunu diyecek olanları iyi tanırım çünkü biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz.
 Ben bu iftarı köşeme;  örnek olsun, cebinde akrep olanların eli cebine gitsin de, bu mübarek günde ihtiyaçlı insanlarımıza  bir lokma ikram da bulunsunlar diye taşıdım.
Nişikli ailesi adına görüştüğüm Muhsin Nişikli, yazıyı yazmama onay vermedi ama ben ona rağmen gerekliliğine inandığım için  yazdım. Kusura bakma Muhsin Nişikli.
Nişikli ailesini kutluyor, örnek olmasını ve Merhum Nurettin Nişikli’den  bu yana devam eden geleneğin bozulmamasını diliyorum.

Hiç yorum yok: