9 Ocak 2016 Cumartesi

Yazar Erdoğan Kantürer Sınır Kent Gazetesini ziyaret etti.


 Erdoğan Kantürer, Sınır Kent Gazetesini  ziyareti sırasında  TEAROS adlı eseri ile ilgili bilgiler vererek, Kaynarca Tarihinin gün yüzüne çıkması için önemli çalışmalar yapan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in Kaynarca için büyük şans olduğunu dile getirdi.
 
Erdoğan Kantürer, Tearos adlı eserini Sınır Kent
Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan için imzaldı
THA-Tearos  kitabının yazarı  Erdoğan Kantürer Sınır Kent Gazetesini  ziyaret etti. Gazetenin  Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan’a M.Ö. yıllara dayanan  Kaynarca Tarihine ışık tutan kitabı ile ilgili bilgiler aktaran Erdoğan Kantürer,  o tarihin gün yüzüne çıkması için önemli çalışmalar yapan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in  de Kaynarca için büyük şans olduğunu dile getirdi.
Yazar Kantürer, sohbet sırasında Yazı İşleri Müdürü Ceylan’a Kaynarca tarihi ile ilgili kısaca şu bilgileri aktardı; “Yörenin antik dönemlerdeki ilk sahipleri yöreye adını veren Traklar’dır. Trakya Kralı Teoros’un, bu bölgedeki kaynakları sayfiye yeri olarak ziyaret ettiğinden, tarihin babası kabul edilen Heredot vasıtasıyla haberdar oluyoruz. Tearos Irmağı ya da Tearos Pınarları olarak bilinen bu bölgede sıcak ve soğuk su kaynaklarının olduğu, bu sebeple soyluların bu bölgeyi sayfiye ve arınma yeri olarak kullandığını biliyoruz.
Heredot tarihinden aktarılan bir diğer bilgi ise yöreyi adeta taçlandırır. M.Ö. 513 yılında Pers hükümdarı  bu bölgeden geçmiş, ordularıyla 3 gün bu su kaynaklarında konaklayıp, rivayet edilen o meşhur sözü söylemiştir :
Tearos İnsanlık tarihine etki edecek bir eser
"Tearos Kaynakları, bir ırmağın verebileceği suyun en üstününü ve en güzelini vermektedir. Perslerin ve anakaranın kralı, insanların en üstünü ve en güzeli, Hystastpes oğlu Darius da, ordularıyla İskit üzerine yürürken bu kaynağın yanından geçti."
Tearos kaynakları diye bahsedilen bu bölgede, şimdi gerçekliği hakkında Heredot tarihinde yazılanlar haricinde herhangi bir emare bulunmayan bir de dikilitaş diktirerek, nişanını bıraktığı anlatılır.
Darius; “Ben dünyaya sahibim, Tearos dünyanın en güzel sularına…”  dedi.
Erdoğan Kantürer, kısa bir süre sonra basılarak, kitapçılarda yerini alacak Tearos adlı eserini imzalayarak, Sınır Kent Gazetesi  Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan’a hediye etti.


Hiç yorum yok: