21 Ocak 2016 Perşembe

ÖZGÜR KAYA’DAN ARSENİK BELGESİ


Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı arsenikli su açıklamalarından sonra, Kırklareli İl Özel İdaresinden ve bir muhtardan açıklamalar gelmişti. Açıklamaların tatmin edici olmadığını belirten CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, suda ki arsenik meselesinin hafife alınacak boyutta olmadığını belirterek, arsenik oranlarının tehlike boyutlarını bu defa belgelerle açıkladı.
Başkan Kaya, suda arseniğin tehlike boyutunu gösteren belgeleri de kamuoyu ile paylaştı. Başkan Kaya’nın açıklamaları halkta tedirginlik yarattı. Halk yetkililerden inandırıcı resmi açıklamalar beklediğini söyledi.
Lüleburgaz’a bağlı köylerde yapılan analiz sonuçlarında içme sularının ağır metaller içerdiğini ve oranların tehlikeli boyutlarda olup, insan sağlığını tehdit edecek kadar yüksek değerlere sahip olduğunu belirten Özgür Kaya, Kırklareli’de toplam 16 köyle ilgili olarak, devletin olumsuz raporlarının elinde olduğunu belirtti ve bu raporları kamuoyu ile paylaştı.
İddialar ürkütücü, halk tedirgin. Meseleyi hafife almak kesinlikle mümkün değil. Bu konuda Devletin yetkili organları tarafından gerekli analizlerin zaman geçirilmeden yapılması, CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın iddiaları doğruysa gerekli tedbirler alınana, arıtma tesisleri kurulana kadar suların kullanılmasına izin verilmemelidir. Suda arsenik var ama oranı düşük, zaten arıtma yapacağız tarzında olayın geçiştirilmesi asla kabul edilebilecek bir durum değildir.
Geçmişte Çernobil felaketinden sonra bu ülkenin Bakanı televizyonlara çıkıp; “Çayda radyasyon yok. Bakın ben içiyorum. Sizde için hiçbir şey olmaz.” dediğini umarım hatırladınız. Sonra ne oldu? Bakan sigortalı ama radyasyonlu çaylar gönül rahatlığı ile içildi ve bölgede kanser, küçük çocuklarda dahil olmak üzere patladı.
Arsenikli su meselesinde aynı duruma düşmemek için olaya hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Siyasal olarak Özgür Kaya’nın haklı çıkma ihtimaline karşı bir şeyler gizlenmemeli, Kaya haklı çıksa da gerçekler halkla paylaşılmalıdır.
Muhalefet partisi İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın haklı çıkmasını engelleyeceğim diye insanlarımızın zehirlenmesine, inanıyorum ki kimse göz yumamaz , asla böyle bir şeye izin veremez ama işte o kör olası Bakan var ya ister istemez insanı olumsuz düşünmeye sevk ediyor işte….
Lütfen kimse üzerine bir şeyler almasın, hatta gocunmasın. Bu ülke de yaşanmışlar ve yaşayanlar var…
Her ihtimali düşünmek gerekiyor. Neden? Çünkü insan hayatı söz konusu. Anlatmak istediğim olayı kişiselleştirmeden, kim haklı çıkarsa çıksın, ya da çıkmasın gerçekler resmi olarak tespit edilip tedbir almak farz olmuştur. Aksi halde bunun vebalini kimse taşıyamaz

Hiç yorum yok: