6 Ocak 2016 Çarşamba

AMAN DİKKAT ÜNAL BAŞKUR!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

CHP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Ünal Başkur, geçtiğimiz günlerde  Basında yer alan bir konuşmasında, Fenerbahçeli ve Beşiktaşlıları  kızdıracak bir cümle kullandı. Ünal Başkur, Basında çıkan hali ile konuşmasına şöyle başlamıştı; “ Ben şimdi konuşmamı biraz ötekileştireceğim. Bir slogan vardır en son şöyle bitiyor; “Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray.” İşte bu cümle ile Ünal Başkur sahiden önemli bir ötekileştirme yaptı ve Kırklareli’de  kişisel olarak çok sevilmesine rağmen  ciddi anlamda tepki aldı.  Şimdi Galatasaraylı olmayan  herkes, Ünal Başkur’un neden böyle bir cümle kullanma ihtiyacı hissettiğini sorguluyor…
CHP’nin değerli Başkanı, çok  kıymetli kardeşim Ünal Başkur, bence de bu cümle ile çam devirdiniz. Unutmayınız ki, Türk insanı gazeteyi birinci  sayfadan değil, son sayfadan, yani spor sayfasından okumaya başlar. Büyük bir kitlenin öncelikli tercihi Futboldur.
Geçmişte Fenerbahçe’nin kalesi Kadıköy’den bir Galatasaray yöneticisi aday olmuş, zamanın Fenerbahçe Kulüp Başkanı o Galatasaraylı adaya; “aman Kadıköy’den aday olma kaybedersin” diye uyarıda bulunmuştu.  Aday olan yönetici de, partisinin Kadıköy’de çok güçlü olduğuna güvenerek aday olmuştu ve kendi partisinden olan o Galatasaraylı olmayanların oyunu alamadığı için seçimi kaybetmişti.
Bence siz  bu ve bunun gibi durumları göz önünde bulundurun ve  şu Galatasaraylılığınızı  biraz arka planda bırakın. Bizim insanımız bu ve bunun gibi durumları pek lehte değerlendirmez.  CHP’li bile olsa, Fenerbahçeliliği, Beşiktaşlılığı partisinin önüne geçer.
Ülkemizde bir çok Başbakan, Cumhurbaşkanı Televizyonda  Ulusa sesleniş konuşması yaparlarken, konuşma günü bahse konu takımların maçı olduğu güne denk geldiğinde  programından vaz geçmiştir. Ertelemiştir.  Acaba Neden?
 Şimdi siz şu tarih yazdırdığınız Galatasaray için  “ne var canım, abartma abi “ diyebilirsiniz  ama bence siz  bunu yaşayarak tecrübe etmeye kalkmayın zira yapı anlattığımdan farklı değil. Tecrübeme güvenin.
Bir ülke ki adamın eşinin, siyasi inancının ve sevdiği bir çok değerin önüne renk aşkı geçmektedir. İşte bu ülke bizim ülkemiz.   Üstelik sizi tanıdığını iddia edenlerin bir kısmı sizin Fenerbahçeli olduğunuzu da söylediler ama benim bu konuda bir fikrim yok.  
Ha bu arada unutmadan şunu da hatırlatayım, Mesut Yılmaz Başbakanlığı döneminde Fenerbahçe hakkında bir çam devirmiş ve Fenerbahçeli taraftarlar; “Sandıkta görüşürüz Mesut bey” pankartı açmışlardı. Mesut bey bu pankartı ve tepkiyi önemsememişti ama ANAP’lı Fenerbahçeliler onu  sandığa gömmüştü.  Tabiî ki sizin düşüncenize ve söyleminize kimsenin ipotek koymaya hakkı yok ama madem bu söylemde bulundunuz, karşı cevaplara da hazır olunuz. Benden söylemesi, iyi niyetle bir hatırlatma yapmak istedim Hepsi o kadar.  Yoksa niyetimi ortaya koymaktan hiç çekinmediğimi, asla  geri vites yapmadığımı  herkes bilir.

Size ve siyasi söylemlerinize örnek olan  Galatasaray’ınıza başarılar diliyorum. 

Hiç yorum yok: