15 Ocak 2016 Cuma

“Hesaplandığında soygunun büyüklüğü ortaya çıkar!”

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın Kırklareli’ne hızlı trenin geleceği ile ilgili yaptığı açıklamalar basında sıkça yer almaya başladı.  Minsolmaz’ın  hızlı tren projesinin Kırklareli gelişimine büyük ivme katacağını belirtmesi Kırklarelilileri sevindirirken, “Bu tren sahiden Kırklareli merkezden geçecek mi? “ sorusunu da yoğun şekilde  gündeme getirdi. Kırklareli’de yaşayanlar, merkezden geçmeyecek trenin Kırklareli’ne bir faydasının olmayacağını belirtiyorlar.
Bildiğim kadarı ile tren Kırklareli merkeze uğramıyor.  Yapılmış olan proje  değişiklikleri ile güzergah değişip Tren belki de merkezden geçer.  Böyle bir şey var mı? Yok mu? Bilmiyorum. Dolayısı ile  bu tren buradan geçer mi? Geçmez mi? Bilemeyiz  ama  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Milletvekili Minsolmaz’a hitaben Basında çıkan   açıklamasında; “Sen sağlık getiremiyorsan hızlı treni nasıl getireceksin?” sorusunu soruyor  ve iktidarın Kırklareli’ne tren falan getirmeyeceğini iddia ediyor.
Başkan Özgür Kaya, “Kırklareli  insanımıza  yakışır şekilde yönetilmiyor. Siyaset hayat kalitesini yükseltme işidir. Şuanda Kırklareli sağlık konusunda 65.ci sıradadır. Şırnak'tan ve birçok İlden daha yetersiz durumdadır.  Lüleburgaz’da üniversite hastanesi bulunmamakta ağır hastalar başka yerlere götürülmektedir. İnsanlarımızın  sorununa çare olamayan bir Kırklareli politikası var. Peki yöneten kim? 
AKP bu konuda insanlara, bize oy vermezseniz sizi Trakya’dan beter ederim diyor. Kendilerine oy vermeyenleri dışlayan bu iktidardan kurtulmak en başta bizim görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.
Milletvekili Selahattin Minsolmaz gazetelere beyanat veriyor. Hızlı tren gelecek bölgemiz gelişecek. Önce sağlık getir sağlık, sen sağlık getiremiyorsan hızlı treni nasıl getireceksin? Hızlı treni getireceğiz diyorlar bütün trenlerimizi kaldırıyorlar. Hızlı tren gelecek diye yeni rant alanları yaratmaya yeni arsaları bire on katlamaya ve pazarlamaya çalışıyorlar. Hızlı tren filan getirecekleri yok. Büyük projeler yapmayı düşünenler yoğun bakım ünitesini Lüleburgaz’a getirmek için çalışma yapsınlar’” Açıklamalarında bulundu. Kırklareli İlinde en büyük nüfusa sahip olan Lüleburgaz’da sağlık sorunları yaşandığı Lüleburgazlı vatandaşlar tarafından da dile getiriliyor. Vatandaşta, Sağlıkta devrim yaptığını iddia eden Ak Parti iktidarının o devrimi Lüleburgaz’da da yapmasını istediklerini söylüyorlar.
CHP İlçe Başkanı Özgür Kaya, Ak Parti iktidarını ve Milletvekilini hedef alan iddialarında “Avrupa Birliğine uyum projeleri olarak başlayan ‘’doğru işler’’ AKP yöneticilerinin elinde yeni rant alanlarına çevriliyor. Sitelerde  apartmanlarda ve kooperatiflerdeki yönetim sorunlarını bahane ederek kendilerine şirketler kuruyor, bu şirketlerle bütün apartman, site ve kooperatif yönetimlerini ele geçirmeye ve bunların üyelerini haraca bağlamaya çalışıyorlar.
Apartmanlarda daire başına ödenecek aidatlar ilerleyen yıllarda vatandaşı kendi evinde kiracı durumuna düşürecek kadar yükselecek.
Hane başına 15 lira ile 80 lira arası aidat. Lüleburgaz’ımızdaki  50.000 hane ve tüm Türkiye deki 40 milyon hane hesaplandığında soygunun büyüklüğü ortaya çıkar.” İddiaları ile Ak Partiyi hedef alan CHP İlçe Başkanı Kaya halka bu yönde açıklamada bulunuyor...

Şu meşhur hızlı tren gerçekten gelecek mi? Daha önemlisi Kırklareli Merkeze uğrayacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: