19 Ocak 2016 Salı

ERDAĞ HOCA KILIÇDAROĞLU’NA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!


Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
 ·
 

CHP 35. Olağan Kurultayını yaptı. Tek başına aday olan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçildi. 
Ancak Kılıçdaroğlu'na sandıktan uyarı geldi. Tek başına aday olduğu kurultayda Kılıçdaroğlu, yüzde 20 oy kaybetti. Kullanılan oylardan 248'i geçersiz sayıldı.
CHP'nin toplam bin 275 delegesi bulunuyordu.
CHP Genel başkan adayları arasında yer alan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genel Başkan adaylığı için yeterli 128 imzayı toplayamadı. Balbay "92 imzada kaldı ve aday olamadı. Muharrem İnce ve Umut Oran'ın daha önce çekilmesiyle birlikte tek aday kalan Balbay da yeterli imzayı toplayamayınca, Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışında tek kaldı.
Ankara Spor Salonundaki kurultayda, genel başkanlık seçimi için
bin 238 delegeden 990'ının oyunu alan Kılıçdaroğlu, yeniden gelen başkan seçildi.
Ceza Avukatı Doç.Dr.Ali İhsan Erdağ
ADD Kırklareli Şube Başkanlığının düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan CHP Tekirdağ Milletvekili adaylarından, Ceza Avukatı Doç.Dr.Ali İhsan Erdağ ile konferans sonrası yollarımız sigara da kesişmiş,ikimizde konferansta uzun süre sigara içemediğimizden şu meret sigara bizi bir çay bahçesinde bir araya getirmişti. Masama geldi, oturdu ve beraberinde uzunca bir çay sohbetinde bulunmuştuk. Bu arada sigaramızı da tüttürmüştük. Samimi ve cana yakın hoca elimde ki Sınır Kent Gazetesini görüp incelemiş ve çok beğenmişti. Erdağ hoca bu görüşmemizden sonra gazetemize siyasi gündemle ilgili sıkça açıklamalar da bulunarak sayfalarımızda yer almıştı.
CHP Kurultayından sonra beni arayan değerli hocamız, Kuraltay hakkında Trakya’da ki tüm gazetelere açıklama yapacağını, ilk açıklamasını da Sınır Kent’e yapmak istediğini söyledi.
Telefon görüşmemiz sırasında başarısız Genel Başkan diye tanımladığı Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesine tepkili olduğunu belirten Doç.Dr.Ali İhsan Erdağ, CHP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Kılıçdaroğlu’na oy veren delegelere biatçı delegeler diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Son kurultay ile ilgili, pardon "tiyatro" ile, hatta "sirk" de diyebilirim, ilk değerlendirmem şudur efendim; biraz sert olacak yalnız, kusura bakmayın. Merak da etmeyin ama daha da sertleşeceğim, çünkü önce Halk'tan koptuk biz, kopardılar yavaş, yavaş. Şimdiyse üyemizden. Tedbir almazsak "biatçı" delegemizle, yakında seçmen de terk edecek bizi. Bilesiniz…
Ne yani, onca olumsuzluğa rağmen, onca uygun koşula rağmen, iktidar mı oldunuz da, tek adayla, "kaybeden" tayfayla girdiniz genel kurultaya. % 25'te kaldınız be… CHP bu tayfayla ileri mi gider geri mi?
CHP’yi mum gibi eriten Kılıçdaroğlu ile partimiz sürekli kan kaybetti, bundan sonra da kan kaybından gider. Oysa biz, önce üyeyi, sonra delegeyi kazanacağız. Önce CHP'yi geri alacağız kısmetse, sonrası kolay, Türkiye zaten kazanılır.
Dersimlilerin filan değil bu Koca çınar. Bu parti, koca Türk Mustafa Kemal Atatürk, silah ve dava arkadaşları eşsiz Türk kahramanlarının yadigarıdır bize, size de kalmaz, bilesiniz. Çok sevinmeyin her yolun bir sonu vardır. Dilerim bu yolun sonu gelene kadar CHP’nin sonu gelmesin. Bunu herkes çok iyi bilsin! “ diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.
Anlaşılan bir daha ki kurultaya hazırlanıyorsunuz hocam dediğim de ise , Erdağ Hoca; “Neden olmasın, Atatürk ülkenin kurtuluşunu Trakya’dan başlatmadı mı? “ dedi ve tüm Kırklareli’ye selam, sevgi ve saygılarını gönderdiğini söyledi.

Hiç yorum yok: