29 Temmuz 2013 Pazartesi

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ “Sokaktaki İnsan”



Bugün “Sokaktaki İnsan” adlı okurumdan gelen yazıyı sizlerle paylaşıyorum.
İsmi bizde saklı bir okurumdan mail aldım. Okurum kendisini sokaktaki insan olarak tanımlamış. Sokaktaki insan arkadaşımız; “Yerel seçimlerde demokrasinin işlevi için siyasi kimlik gözetmeksizin hizmet verebilecek doğru insanların tespitini yapıp, ona göre oy verelim, demokrasiye geçiş yapalım” diyor.
Zaman zaman okurlardan gelen yazıları da değerlendirdiğim köşemde bugünde “Sokaktaki İnsan” rumuzu ile duygularını kaleme alan “Sokaktaki İnsan” okurumun yazdıklarını siz değerli okurlarımla paylaşmak istedim.
“Dedelerimiz Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı’nı verirken bizlerin duyarsızlıklarını bilselerdi bize bu mirası bırakırlar mıydı?  Bırakılan mirasa sahip çıkamayacak kadar kendimizden uzaklaşmışız. Kimliğimizi unutma noktasına gelmişiz. İnsan neden ve nasıl bu hale gelir?
Kurtuluş Savaşı sonunda bir rejim oluşturulmuş. Tüm rejimler inceledikten sonra sentezleme yapılıp, “Cumhuriyet” seçilmiş yani demokrasiyle yönetilen bir rejim meydana getirilmiş.  Demokrasinin tanımına da insanın kendi kendini yönetmesi denmiş. Bu oluşum kendini yönetecek olan insanın seçilmesiyle başlamış. Peki demokrasiyi nasıl kavramışız? Biz egemen güçlerin kontrolünde kendi özümüze yabancı kalarak, kendimiz gibi davranmayıp kontrol dışında birilerinin çıkarları doğrultusunda şekillenerek geçmişten bu güne, büyük çoğunlukla bizleri ifade etmeyen insanları seçmişiz.
Seçen mi? Yoksa kuzu gibi yetiştirilip çoban tarafından güdülen kuzu muyuz?  Günümüzde siyasi yapılanmalara baktığımızda hepsi demokrasiden ahkam kesiyor peki demokrasinin tanımıyla yapılan uygulama birbirini tamamlıyor mu? Sizleri bilmem ama ben sokaktaki insan bunlardan rahatsızlık duyuyorum.
 7-8 ay sonra Yerel Seçimler var, demokrasinin işlevi için siyasi kimlik gözetmeksizin hizmet verebilecek, doğru insanların tespitini yapıp mali bölge kalkınma projeleri üretip, sosyal yapıya önem veren ikametlilerin girdi tespitini yapıp, o alanda doğru hizmetler verebilecek halkıyla bütünleşen, halkın içinde olan, iletişimi rahat ve kolay kuran kişileri seçelim,  seçelim ki hem çıtayı yükseltip iyi ve güzel hizmet alalım, hem de demokrasinin gereğini yapalım.”
Okurumuz; “Siyasi kimlik gözetmeyelim, halkıyla bütünleşen, halka ve hakka hizmet eden, çıtayı yükseltecek olanı seçin” diyor.
Bence de güzel söylüyor. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Okurlarımızın maillerini bekliyorum.
Mutlu ve hoşçakalın. 

Hiç yorum yok: