27 Temmuz 2013 Cumartesi

5.Dönem Belediye Başkanlığına hazırlanan Lütfü Karaman’dan Büyükkarıştıran’ı Uçuracak Proje


Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir-Yerel Seçimler öncesi başlatmış olduğumuz seçim turunda Büyükkarıştıran Belediye  Başkanı Lütfü Karaman’ı Makamında ziyaret ettik.Uzun uzun sohbet ettik. Başkan’ın yaptıkları ve yapacakları o kadar çok ki bunlar kanaatimizce her Başkanının kolay yapacağı şeyler değil. 1999 yılından beri, 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Başkan Lütfü Karaman, şimdi 5. dönem Belediye Başkanlığına hazırlanıyor.
Başkan Karaman,  Büyükkarıştıran’ı uçuracağını iddia ettiği  Kuzey Kent Prosesini açıklamadan önce Belde nüfusunun 15 bini geçeceğini ifade etti ve Gazetemize proje hakkında şunları söyledi;
“Büyükkarıştıran’daki sanayi alanları ıslah sanayi alanlarına (ISA) dönüştürülmesi ve lojistik alanlarında imara açılması ile Beldemiz önemli bir konum kazanmıştır. Bu nedenle yeni yerleşim ve konut alanlarına ihtiyaç duyulduğundan Büyükkarıştıran Kuzey Kent Projesini başlattık. 
Kuzey Kent Projesinin alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu planlama ile daha modern ve çağdaş bir yerleşim alanını Beldemize kazandırmış olacağız. 
  Kuzey Kent Projesi Plan notları açıklamalarına göre; planlanan alan 477610,82 m2 ve planlama alanına öngörülen nüfus 9000 kişidir. Planlama alanı D-100 karayoluna ve O-3 TEM otoyoluna 15 metre yol genişliği ile ulaşım bağlantısı sağlanmaktadır. Proje alanında yer alabilecek yapılara ilişkin olarak yapılaşma emsali konut alanlarında belirtilmiş olup, bu alanlarda iki farklı yapılaşma düzeni bulunmaktadır. Blok düzen konut alanları E:1,50, H:Serbest, Müstakil Konut Alanları ise ayrık nizam TASK:0,25 H:9,50 metre yapılanma koşulları getirilmiştir. Planlama Alanında nüfusun ihtiyacını karşılamasına yönelik Sosyal Donatı Alanları ve Yeşil Alanlar düzenlenmiştir. Proje alanında, gerek öngörülen nüfusa gerekse güneyinde bulunan yerleşik dokuya hizmet edecek bir ticari alan düzenlenmiştir.

  Planlama alanına konu olan Kuzey Kent Projemizin bulunduğu alanda şu an yerleşim bulunmamaktadır. Beldemizin kuzeyindeki bu alan İl merkezine 65 km, İlçe merkezine 20 km, D-100 Karayoluna 1,5 km ve O-3 TEM otoyoluna da 8 km uzaklıktadır.”
Başkan Lütfü Karaman için Bu projenin önemi çok büyük. Projenin hayallerinin Projesi olduğunu söyleyen Başkan Lütfü Karaman, Proje tamamlandıktan sonra nüfusun 15 bini geçeceğini belirtti. 
Başkan Lütfü Karaman dört dönemdir Belediye Başkanı. Beklide Trakya’da beşinci dönem Belediye Başkanlığına hazırlanan tek Başkan.


Hiç yorum yok: