27 Temmuz 2013 Cumartesi

Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı “Bu İŞ BİTMİŞTİR” dedirtti


*Başkan Hacı Babaeski Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Aday Adaylığı’nı resmen açıkladı. Abdullah Hacı’yı sevenler Belediye binasını işgal etti.
* Başkan Hacı Aday Adaylığı’nı açıklayacağı Tansa Düğün Salonu’na giderken yürümekte güçlük çekti vatandaşın izdihamından zor anlar yaşadı.

Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın saat 12.00’de Aday Adaylığı’nı açıklayacağını duyan Babaeskililer erken saatlerde Babaeski Belediye binasına akın etti. Belediye binası kısa sürede hınca hınç doldu. Bina Hacı’nın sevenleri tarafından adeta işgale uğradı.

Başkan Hacı Belediye binasından Tansa Düğün Salonu’na gitmek üzere yola çıktığında yürümekte güçlük çekti, vatandaşın alkış ve sloganları izdihama neden oldu. Başkan Hacı aşırı ilgiden zor anlar yaşattı.
Tansa Düğün Salonu’nda toplanan partililer ve Babaeskililerden çok salonda yer bulamayıp dışarıda kalanlar vardı.

Aday Adaylığı’nı açıklayacak olan Başkan Av. Abdullah Hacı’yı, CHP’li Belediye Başkanları ile CHP Kırklareli Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu yalnız bırakmadı ve Hacı’nın yanında olduklarını açıkça gösterdiler. 
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun ve CHP Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı Ünal Başkur, CHP İnece Belediye Başkan Aday Adayı Şahabettin Vardar, Oda Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Abdullah Hacı’nın Aday Adaylığı’nı açıklayacağı düğün salonunda yerlerini aldılar.

Aday Adaylığı açıklama töreninde açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Fikri Karaca yaptı. Başkan Karaca; “Aday Adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim” diyerek, bu sürecinin herkese hayırlı olmasını temenni etti ve bu Demokrasi Yarışı’nda kim aday olursa olsun, örgüt olarak hep birlikte adaylarını destekleyeceklerini söyledi.
Törende İl Genel Meclisine Aday Adayı olduğunu açıklayan Alaaddin Ergin; “Her zaman Abdullah Hacı’nın şansını %70 olarak görüyordum ancak bu gün gördüğüm tarihi kalabalık ve destekten sonra bu iş bitmiştir diyorum”  dedi.

Ergin’in bu konuşmasından sonra salon alkışlardan yıkıldı ve tarihi kalabalık tezahüratlarıyla Ergin’i teyid etti. Ardından Büyükmandıra Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen ve Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun CHP’den yeniden Belediye Başkan Aday Adayı olduklarını açıkladılar.
Abdullah Hacı kürsüye geldiğinde kulakları sağır eden tezahürat ve alkışlar Tansa Düğün Salonu’nu tribüne çevirdi. Abdullah Hacı alkış ve tezahüratlardan dakikalarca konuşamadı. “Başkan Hacı Dik Dur, Babaeski Seninle” sloganı sık sık tekrarlanarak Hacı’nın konuşmasını kesti. Halkta ki bu büyük coşku ve destek beklenenin çok üzerindeydi.
Başkan Abdullah Hacı verdikleri destekten dolayı partililerle Babaeskililere teşekkür etti ve 5 yılda yaptığı büyük yatırımları tek tek anlattıktan sonra yeniden Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Başkan Hacı 5 yıl sürede 10 yıllık iş yaptıklarını, İktidar partisi Belediyesi olmamalarına rağmen, İktidar parti Belediyelerinin iktidar nimeti saydıklarından çok fazlasını CHP Belediyesi olarak yaptıklarını söyledi.
Başkan Hacı Babaeski’yi şantiye haline getirdiklerini, bunu Babaeski halkıyla ve onların destekleriyle yaptıklarını ifade etti.

Abdullah Hacı “ Bundan önce olduğu gibi Aday adaylığım süresince hiçbir aday adayı arkadaşım için onları incitecek, gururunu kıracak kötü bir söz sarf etmeyeceğime sizlerin huzurunuzda söz veriyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, gözlerinden öpüyorum.
Biz örgütümüzle, çalışanlarımızla halkımızla Babaeski’yiz. Biz birlikte Babaeski’yiz. Sizlerin bu büyük desteği ile size bir Avrupa Kenti Patenti sözü veriyorum. Her şey sizler için, her şey Babaeski için” dedi.
Konuşmanın ardından tezahürat ve alkışlar dakikalarca sürdü. Abdullah Hacı’yı tebrik etmek, ona sarılmak isteyenler büyük izdihama sebep oldu. 
Çıkışta görüştüğümüz her kes; “Bu iş bitmiştir. Başkanımız yeni dönem dede Başkan olacak” dediler.
CHP Milletvekili M. Siyam Kesimoğlu ile yaptığımız ayaküstü sohbet de, Milletvekili Kesimoğlu, Başkan Abdullah Hacı’nın çok başarılı bir Belediye Başkanı olduğunu söyleyerek “ Başkanımız Abdullah Hacı İktidar Partisi Belediye Başkanlarını kıskandıran çalışkanlığı ve hizmetleriyle örnek alınacak bir Belediyecilik ortaya koymuştur.  Görevi sürecinde CHP’nin gurur duyduğu bir Başkan olmuştur. Kendisine aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum” dedi.











Hiç yorum yok: