25 Temmuz 2016 Pazartesi

Kırkpınar’da Bakan&Başkan Birliği

Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için geldiği er meydanında,  Belediye Başkanı Recep Gürkan’la birlikte sergilediği birlik ve beraberlikle özlenen bir siyasi tabloyu ortaya koydu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile  Bakan Çağatay Kılıç’ın samimi kucaklaşması, ayrı siyasi görüşlere sahip oldukları halde birlikte hareket ederek ülkenin geleceği ve Edirne için yaptıkları açıklamalarla samimi bir şekilde birlik, beraberlik içinde olmaları tribünleri dolduran her görüşten insan tarafından taktirle karşılandı,  alkışlarla desteklendi.
Bakan Kılıç, Kırkpınar finalinden önce yaptığı  konuşmada; “Kırkpınar Er Meydanını şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz. Yeni Saray içi Er Meydanı, Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum” dedi.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde gelecek yılın ağalığını iş adamı Seyfettin Selim’in tekrar kazanmasından sonra Saray içi Er Meydanındaki seyircilere seslenen  Bakan Kılıç, Seytfettin Selim’in  şehit ailelerine verdiği  destek için de teşekkür etti.
 Bakan Kılıç; “Zor günlerden geçiyoruz ama bunu birlik ve beraber ile aştık. Bundan sonrada hep beraber dim dik ayakta durarak milletimizin ve devletimizin geleceğini koruyacağız. Er Meydanında yapılması gereken bazı işler var. Kırkpınar Er Meydanını şanına yakışır hale  getirmek için çalışmaları hemen başlatacağız. Yeni Saray içi Er Meydanı Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum.
 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini de birlik ve beraber içerisinde devam ettirdik. Edirneli vatandaşlarımıza ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’a,  pehlivanlarımız ile bizlere  göstermiş oldukları güzel misafirperverlik ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Siyasal görüş ayırımı yapmadan   Birlik ve beraberliğimizin her zaman daim olacağını belirtmek isterim. Geleneksel spor dallarımızı yaşatmak ise hepimizin asli görevidir. Birliğimiz bu konuda da devam edecektir..

Yağlı güreşler medeniyetimizin geçmişinden gelen ve geleceğe taşıyacağımız geleneklerimizden biridir. Bakanlığımız ve yerel yönetimin temsilcisi Belediye Başkanı Gürkan’la beraber yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda er meydanındaki ıslah çalışmaları projelerinde  sona gelmiş durumdayız. Bu konu ile alakalı olarak eski Çanakkale Milletvekili ve benim danışmanım olan arkadaşımızı  koordinatör olarak görevlendirdik.  Kendisini yetkilendirdik. Yarından itibaren Başkanımız Recep Gürkan’la birlikte çalışmalara başlayacaklar. 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bu alanı, er meydanına yakışır bir şekilde ihya etmiş olacağız” dedi.
 
FETÖ'nün darbe girişimi Er Meydanında  da lanetlendi

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakası  öncesinde, Er Meydanında devasa bir Türk bayrağı dolaştırıldı. Güreşlerde görev yapan hakemlerin taşıdığı 40 metrekarelik Türk bayrağı, 53 yıllık Kırkpınar baş cazgırı Şükrü Kayabaş'ın ve diğer cazgırların sunumu ile er meydanda gezdirildi. Cazgırlar, söyledikleri  manilerle bayrak, birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, darbe girişimini lanetleyen söylemlerde bulundular. Güreş severler de tribünden; "Darbeye hayır, kardeşliğe, demokrasiye evet" pankartı açarak FETÖ darbe girişimine lanetler içeren sloganlar attılar.
 
Başpehlivan Recep Kara oldu
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. Kazandığı altın kemeri, 15 Temmuz'da tanklara göğsünü siper eden vatandaşlara, şehit olan polislere ve askerlere armağan ettiğini söyleyen Recep  Kara, Kırkpınar tarihinde dördüncü başpehlivanlığını .kazandı.
 
655. Kırkpınar Başpehlivanı  Recep Kara'nın altın kemerini Bakan  Çağatay Kılıç taktı. 

Hiç yorum yok: