9 Temmuz 2016 Cumartesi

Dereköy Sınır Kapısı &Tır Trafiği


Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Bulgaristan 'a açılan Dereköy  Sınır Kapısının tır tarfiğine  açılması için çalışmaların sürdüğünü basına yaptığı açıklama ile  bildirdi.

Başkan Altıntel, Sınır kapısının tır trafiğine açılması için Gümrük Müsteşarlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile sürekli irtibat halinde olduklarını da açıkladı.
Sınır kapısının tır trafiğine açılmasının Kırklareli’ne ekonomik anlamda büyük  katkı sağlayacağı kesin. Ancak Kırklareli her hükümet döneminde aynı tekerlemeyi dinliyor. Bu tekerleme 30 yıldır da devam ediyor. Halen ortada bir şey yok…

Altıntel’in açıklamalarına göre Sınır kapısı için proje çalışmaları son aşamasına gelmiş. Ön projesi de hazırlanmış. Sınır kapısındaki kot farkını düzeltmek için Orman Genel Müdürlüğüne ait ağaçlık alandan 65 dönüm yer talep edilmiş. Bununla ilgili tahsis işlemleri de tamam. Yapım işinin  maliyeti de  100 milyon lira.
Kısa bir süre içinde yap-işlet-devret modeliyle,  Altıntel’in de  yönetiminde bulunduğu Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ tarafından yapılacak ve 49 yıl boyunca   şirket tarafından işletilecekmiş.
Türk tarafı olarak bu hazırlıklar yapılırken, Bulgar tarafının ne yaptığını bilmiyoruz tabi ki. Hazırlıkların ardından  sınır kapısı tır trafiğine açılır mı? Yoksa kapı yenilendiği ile mi kalır onu bekleyip göreceğiz.  
Dilerim bu hazırlıklar tek taraflı kalmaz ve 30 yıllık Tır Trafiği rüyamız, Vali Esengül Civelek hanım ve  Ticaret Borsası Başkanı  Turhan Altıntel’in  gayretleri ile gerçekleşir.   



Hiç yorum yok: