28 Temmuz 2016 Perşembe

Başkan Kesimoğlu İstasyonu ikinci üç boyutlu resimle buluşturdu


      
Yaptığı üç boyutlu yer resimleriyle herkesin beğenisini kazanan ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu bayan yer ressamı olan Eylem Çalışkan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam  Kesimoğlu sayesinde  çalışmalarını Kırklareli sokaklarına taşıdı.
     
Faruk CEYLAN-Daha önce Tekirdağ, Lüleburgaz, Çorlu, Malkara, Pınarhisar, Süleymanpaşa’da üç boyutlu resim çalışmaları yaptığını belirten ressam  Eylem Çalışkan, Kırklareli Haberciye yaptığı açıklamada Kırklareli ile Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu sayesinde buluştuğunu söyledi. Ressam Çalışkan konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti; ‘’ Üç boyutlu yer resimleri genellikle yurt dışında daha yaygın ve daha çok biliniyor. Bu sanat  yavaş yavaş ülkemizde de yaygınlaşıyor. Bende ülkemizde bu sanatı yapan ilk bayan ressamım. Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun talebi doğrultusunda Kırklareli’de de iki çalışma yaptım. Kırklareli’de büyük bir ilgi gördüm, bu  ilgi beni çok mutlu etti. Burada sanatımı sergilememe yardımcı olan bana bu imkanı sağlayan Kırklareli Belediyesine ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na çok teşekkür ederim’’ dedi.
Sanata ve sanatçıya büyük önem veren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu,  sanatın farklı dallarını Kırklareli halkı ile buluşturmaya çalıştıklarını söyleyerek şunları kaydetti; ‘’ Vatandaşlarımızı sanatın her dalı ile buluşturma gayreti içerisindeyiz.. İstasyon caddesine yaptırmış olduğumuz çalışmalarda bunların arasında yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan üç boyutlu yer resmi çalışmasını Kırklareli'mize taşıdık. Ressam Eylem Çalışkan’ın yaptığı üç boyutlu yer resimleri halkımızın beğenisini kazanan  ilginç bir sanat dalı uygulaması. İstasyon Caddesi girişine ve çıkışına birer çalışma yaptırdık. Halkımızı değişik tarzdaki resim çalışmalarıyla buluşturan ve onların beğenisini kazanan güzel çalışmaları için Ressam Eylem Çalışkan' a teşekkür ediyorum’’ dedi.



Hiç yorum yok: