24 Temmuz 2016 Pazar

Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun




24 Temmuz 1908’de Türk Basınında sansürün kaldırılması ile biz gazeteciler 24 Temmuz gününü  "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlamaktayız..

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu  tartışmasız  bir gerçektir. Basın mesleği, kamu adına gerçekleri araştırma ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma işidir.  Dolayısı ile  hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların da  başında gelmektedir.
Basın mensupları, yazılı gazeteler ve görsel kanallar aracılığı ile  bölgemizde ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasında iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluğu üstlenmektedir.  Gazete çalışanı arkadaşlarımın tümünün bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlimize  her alanda büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.


Bu duygu ve düşüncelerimle;  Basında Sansürün Kaldırılışının 108’inci yıldönümü münasebetiyle, İlimizde faaliyette bulunan gazete, dergi, radyo ve ulusal haber ajansı temsilcisi değerli meslektaşlarımın   “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı gönülden  kutluyor, Kamuoyuna fayda sağlayacak olan yorum ve eleştirilerle habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar diliyorum.  

Faruk CEYLAN


Hiç yorum yok: