17 Ekim 2015 Cumartesi

ŞANSSIZ ADAY MİNSOLMAZ!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Ak Parti Milletvekili adayı Selahattin Minsolmaz,  sevdiğim bir kardeşimdir. Hakkında hiç olumsuz düşünmem ama  bir türlü Ticaretteki  ki başarısını siyasette yakalayamadı. Nasip işte olmadı mı olmuyor.
30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde  teşkilat desteğinin eksik olmasına rağmen Kırklareli ferden verdiği  mücadeleyi  taktirle karşılamıştı  ama  Belediye Başkanı olma şansını elde edememişti. Nasip, olmadı mı olmuyor demiştik ya.
Seçimden sonra kendisi ile görüştüğüm  Selahattin  Minsolmaz,  şanssızlığını bana  şu cümlelerle itiraf etmişti o gün; “Abi benim şanssızlığım, seçime sayılı günler kala  gündeme ayakkabı kutusunun  düşmesi oldu.  Bu kutu meselesi seçimden sonra çıksaydı ortaya ben seçimi kazanırdım. Anlayacağın bu aykkabı kutularının yayını    alacağım oyu olumsuz etkiledi.” demişti.   
Son Belediye Başkanlığı seçiminden önce de bir  seçim kaybeden Selahattin Minsolmaz kardeşim,  tamam üçüncü seçimi kazanıp Milletvekili olacağım diyerek yola çıktı ama  bu defa da İğneada Nükleer Santrali meselesi çıktı. Hemde yine seçime sayılı günler kala...
Bakan Ali Rıza beyin, Dünyanın en büyük  Longoz ormanlarından birine sahip olan  Cennetten bir köşe İğneada’ya Nükleer Santral  kurulacağını açıklaması ortalığı karıştırdı. Karıştırmakla da kalmadı, partili partisiz herkesi Ak Partiye karşı öfkelendirdi.  Şimdi Kırklareli ayakta ve  herkes  Bakan beyin nükleer cezasına, sandıkta oyları ilke ceza vermeye hazırlanıyor...
İktidarın geçmişte  Kırklareli’ne açık ceza evi yaparak bu icraatla  Kırklareli’ni cezalandırdığını söyleyen vatandaşlarımız,  nükleer  cezanın ceza evinden de büyük bir ceza olduğunu belirterek, kabul edilmesinin asla mümkün olmadığını  söylüyorlar.
Şimdi Bakan bey çıkıp; “Yok biz Nükleer Santralin yerini değiştirdik, İğneada’ya yapmayacağız.” dese bile bu açıklamaya Ak Partililer bile inanmaz. Hoş, Bakan beyinde bu saatten sonra pardon diyecek hali yok ya...
Yazık oldu Selehattin kardeşime, şans dedik ya. Şanssız  aday Minsolmaz. Geçen seçimde  ayakkabı kutuları, bu seçimde Bakan beyin nükleer santral açıklaması Selahattin Minsolmaz’a  bir seçim daha  kaybettirmek üzere.Ne yapalım her şeyde bir hayır vardır diyeceğiz.
Sizin hayır zannettikleriniz de şer, şer zannettikleriniz de ise hayır vardır
( Bakara, 216) 

Bakalım bekleyip göreceğiz.  Hayırlara vesile İnşaallah...

Hiç yorum yok: