26 Ekim 2015 Pazartesi

KAYNARCA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKER KIRKLARELİ'Yİ TEMSİL ETTİ.

İstanbul- Maltepe Belediye Başkanlığı, 2.Türk - Alman Kardeş Şehirler, Uluslar arası Diyalog Konferansına, Kırklareli’den Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker Davet edildi.

SERDAR TÜRKER, ULUSLARARASI DİYALOG KONFERANSINDA KIRKLARELİ’Yİ TEMSİL ETTİ

*Alman, Çin,  Afrika,  Filistin ve  Bosna Hersek temsilcilerinin katıldığı  Uluslar arası Diyalog Konferansında,  Kırklareli’ni temsilen kürsüye davet edilen Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker’in konuşması, katılımcılara tercüme edilerek aktarıldı. Serdar Türker konuşmasını bitirdiğinde izleyenler tarafından  dakikalarca alkışlandı.

THA-İstanbul Maltepe Belediye Başkanlığının düzenlediği, 2.Türk - Alman Kardeş Şehirler Uluslar arası Diyalog Konferansına, Kırklareli’den Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker davet edildi.
 Başkan Türker, davete Sınır Kent  Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Ceylan, Kaynarca Belediye Meclis üyesi İsmail Uçan ve Ertuğrul Ergan’la birlikte katıldı.
İstanbul -Maltepe Cevahir Otelde, Maltepe Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen  2.Türk - Alman Kardeş Şehirler, Uluslar arası Diyalog Konferansına, Almanya, Çin, Afrika, Filistin ve Bosna Hersek’ten gelen Konsolos Müsteşar ve Belediye Başkanları katıldılar.
Ülke temsilcileri Barış ve kardeşliğin diyalogla çözüleceğine dikkat çekerek, dil, din, ırk ayrımında bulunmadan kardeşlik bağlarının pekişmesi için çalıştıklarını anlatan  konuşmalarda  bulundular.
Konferansta,   Kırklareli’den davet edilen tek Belediye Başkanı olan Serdar Türker’de konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Başkan Türker konuşmasında Kırklareli ve
Kaynarca’nın,  insanlık tarihinin en eski yerleşim bölgesi olduğunu, Kırklareli aşağı pınar mevkiinde ki kazıların insanlık tarihini değiştirdiğini, ayrıntılı olarak aktardı ve Heredot tarihini kaynak  gösterdi.   İzleyenler Serdar Türker’in  tercüme edilen konuşmasını büyük bir hayret ve ilgi ile izlediler.
Kaynarca Belediye Başkanı Türker, tüm dillere tercüme edilen konuşmasında şunları kaydetti;  “Tarihçi Heredot, M.Ö 6.yy.’da kudretli ordularıyla İskitler üzerine yürüyen Pers hükümdarı  Darius’un,ordusuyla bir süre Teoros (Kaynarca) kaynaklarında konakladığından bahseder.
Darius, Kaynarca sularından öyle etkilenir ki bu suların kaynağına ,bir anıt diktirip, kitabe yazdırır.

 Hystapes’in oğlu Darius da ordusuyla İskit üzerine yürürken  kaynakların  bulunduğu bu gün kü Kaynarca’ya gelmiş.  Kaynarca’da  askerleri ile  3 gün konaklamış ve Kaynarca sularına hayran kalmış.

Darius Ben dünyaya, Tearos (Kaynarca) kaynakları  ise dünyanın en güzel sularına sahiptir.” Diyerek,  Suyun başına diktirdiği anıta; ”DARA NASIL BU DÜNYANIN HAKİMİ VE HÜKÜMDARI İSE KAYNARCA SULARI DA SUYUN HÜKÜMDARIDIR” ibaresini yazdırmıştır.
Kitabenin  Balkan Harbinde Bulgarlarca,  Kaynarca’dan  çekilirken  söküldüğü, Sofya’daki müzelerine götürüldüğü ve halen müzede sergilendiği söylenir.” dedi.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, konuşmasında, dünya’da barış ve kardeşliğin yolunun sevgiden geçtiğini belirterek, “. Dil, din, ırk gözetmeden, ayrım yapmadan, önce insan mantığı ile sağlanan  diyaloglar, dünya’da barış ve kardeşliği tesis etmek için fazlası ile yeterlidir. Burada farklı inanç ve ırklardan insanlar nasıl bir araya geldilerse, tercümanlar aracılığı ile de olsa nasıl ki aralarında diyalog sağlayarak kardeşçe kenetlenebiliyor ise bu kardeşliğin tüm dünya’da sağlanabileceğine gönülden inanıyor ve  bunu birlikte başaracağız diyorum.  İnsani olarak kardeşlik bağlarımızı pekiştiren siz değerli barış elçilerine beni dinleme zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı  sunuyorum.” dedi. Başkan Türker konuşmasının ardından dakikalarca alkışlandı.
Konferansın ikinci bölümünde katılımcılar üç grupta çalıştaylara katıldılar. Kardeş Belediyeler”  Çalıştayına katılan  Başkan Serdar Türker, katılımcıların park bahçe ve sokak tabelaları gibi projelerine karşı,  ülke temsilcileri ile   Kaynarca sularından  enerji elde edilmesi ile ilgili projesini paylaştı.  Türker’in projesine  tüm katılımcılar destek verdi.  Benzer çalışmalar konusunda projelendirme yapmayı planladıklarını belirten Alman temsilcileri proje için Başkan Türker ile görüşmelerini sürdüreceklerini  partner olmak  istediklerini söylediler.





    

Hiç yorum yok: