30 Ekim 2015 Cuma

HOŞ GELDİN SEÇİM!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Yarın Türkiye  ve Kırklareli sandık başına gidiyor. Seçime katılım oranı, karasızlar ve ilk defa oy kullanacak olanlar seçim sonuçlarında belirleyici olacak.
Siyasi partiler  kendisine oy vercek seçmenin sandık başına gidip gitmeyeceğinden kaygılı. Herkes ne olursa olsun seçmeni sandık başına götürmek için çalışıyor. Seçmen sandık başına gidecek mi? Onu yarın sandıklar açıldıktan sonra göreceğiz. Geçen seçimde 24 bin civarında  sandığa gitmeyen seçmen vardı...
Kırklareli’de CHP en az 2, MHP 1, Ak Parti 1 Milletvekili kazanmak için son dakikaya kadar mücadeleyi elden bırakmıyor.  Gerçektende son dakika maçı kazanmak için önemli. Bu dakika da ki gol çıkmaz, hakem santrayı bile göstermez.
Evet oy kullanmayanlar, sandığa gitmeyenler seçim sonuçlarını  etkiliyor ama kararsızları da unutmamak lazım.  Seçim günü geldi ama hala kararsız seçmenlerin sayısı   çok fazla.
 Kırklareli’de her seçim başka partiye oy veren kararsız  seçmen sayısı hiçte hafife alınacak sayıda  değil. Bu seçmen kesimi yoğun olarak kırsalda yer alıyor. Karasız seçmenler bazen adayın, bazende Parti Genel Başkanının bir sözünden etkilenerek oy kullanabiliyorlar.
7 Haziran seçimleri ile mukayese  ettiğimiz vakit  Kırklareli’de bu defa seçim coşkusu yok. Ne hikmetse bir sessizlik hakim. Bu sessizlik Kırklarelili seçmenin bir sürprize hazırlandığını gösterir gibi. Bir çok kişi de sandıktan sürpriz çıkacağını bekliyor, bunu da seçmenin sessizliğine bağlıyor benim gibi.
Kırklareli seçmeni hangi adayı meclise gönderecek onu yarın akşam saatlerinde öğreneceğiz ama inşaallah  sandıktan Kırklareli’ye hizmet edecek olanlar çıkar.
Ben tüm partilere ve adaylara başarılar diliyor, kazananın  Milletvekili adayları değil,  Kırklareli olmasını  diliyorum.

Seçimden sonra kazanan ve kaybedenler ile ilgili geniş yorumlarımızda  buluşmak üzere hoşçakalın Sınır Kent Gazetesinin tiryakileri değerli okuyucularım. 

Hiç yorum yok: