8 Temmuz 2014 Salı

İğneada’da kurulması planlanan Termik Santrale çadır kamplı protesto


Kuzey Ormanlarını  Savunma grubu Kırklareli'nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde kurulması planlanan termik santral projesini çadır kampı kurarak protesto etti. Termik ve nükleer santrallerin zararlarına dikkat çekmek amacıyla Beğendik köyü kamp alanında 200 çadır kuruldu.
Kuzey Ormanlarını  Savunma grubu  Trakya'da yeni doğa katliamları istemediklerini  duyurmak, İğneada  cennetinde termik ve  nükleer santral , taş ocağı istemediklerini belirtmek için  bu eylemi yaptıklarını söylediler.
Eylem alanında ki kampta  grup adına bir açıklama yapan Kuzey Ormanlarını  Savunma grubu üyesi Erol Babaoğlu, Istranca ve longoz ormanlarının, hayvan ve insan sağlığının termik ve nükleer santrallerin tehdidi altında olduğunu söyledi.
Termik ve nükleer santrallerin insan sağlığı açısından son derece zararlı olduğunu da dikkat çeken Babaoğlu, santrallerin tedavi edilemeyecek hastalıklara neden olabileceğini ifade etti.
Trakya'nın eşsiz bir doğal güzelliği olduğunu  belirten Erol Babaoğlu, "Duyduk ki, dünyanın en yaşlı sıradağları, kadim Istrancalar, ormanlar, kuşlar, dünyanın en büyük  longozlarından biri olan İğneada longozu, balıklar ve çocuklar, termikle, nükleerle, taş ve maden ocaklarıyla, zehirli atıklarla tehdit altında. Kalktık, çadırlarımızla, sırt çantalarımızla, şarkılarımızla toplandık sana geldik. Biliyoruz ki hepimiz Trakya'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Sapanca'ya uzanan eşsiz kuzey ormanlarının çocuklarıyız. Trakya'da yeni doğa
katliamları istemediğimizi duyurmak, cennette termik ve nükleer santral, taş ocağı istemiyoruz demek için geldik. Trakya İstanbul'daki çılgın projelere kurban edilmesin" dedi.
Yaklaşık 400 kişilik grup açıklamanın ardından ellerinde "termik santral istemiyoruz" ve "abe siz ayırdır orman kesmeler falan" yazılı pankart ile yürüyüş yaptılar.


Hiç yorum yok: