5 Temmuz 2014 Cumartesi

Alpullu Belediye Başkanı Kırcı; “Bu bir sevda işidir. Siyaset için değil, hizmet için çalışıyorum."


Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Gazetemiz yazarı Faruk Ceylan’a, Alpullu’nun  IPA-CBC Sınır ötesi işbirliği kapsamında yürütülen projelerini anlattı.
Halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak benimsediğini  belirten Başkan Kırcı, Alpullu halkına hizmetten başka bir şey düşünmediğini,gece gündüz demeden daha yaşanabilir, daha modern bir Alpullu için mesai tahdinde bulunmadan çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini belirterek şunları söyledi; “ Halka hizmet, Hak’ka hizmettir. Çalışmalarımızı bu zihniyet içerisinde yapma gayreti içindeyiz. Halkla aramızda hiçbir şeyin olmasını istemiyorum. Öyle kapalı kapılar arkasında yapacağımız bir planımız yok. Her şey halkın içinde, halkın gözünün önünde gerçekleşmeli. Biz kendimizi asla halktan tecrit etmeyiz. Madem ki halk beni onlara hizmet için seçti, bende en güzel hizmetleri sunabilmek için onların talepleri ve önerileri doğrultusunda adaletli bir yönetim şekli ile halkımıza hizmet edeceğim.
Bu bir sevda işidir.Siyaset için değil, hizmet için çalışıyorum. Ben parti rozetimi 30 Mart seçimlerinden sonra çıkardım. Alpullu’nun Belediye Başkanıyım.
IPA-CBC Sınır ötesi işbirliği kapsamında yürütülen  üç sınır ötesi projemiz devam ediyor. Bu projelerin ilki 13.12.2014 tarihinde  sona erecek. Diğer iki projemizden biri 29.04.2015, diğeri de 18.07.2015 tarihinde tamamlanacak. Projelerimizin parasal değerleri  368.860,08 Euro, 45.707,28 Euro ve  271.892,14 Euro'dur
 
Devam eden projelerimizden  ilki, ULAŞILABİLİR ALTYAPI VE YERLEŞİMİN İYİLEŞTİRİLMESİ YOLU İLE SINIR BELEDİYELERİNİN (MALKO TORNOVA-ALPULLU) SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EKONOMİK GELİŞİMİNİ ARTTIRMAK (E.Q.U.A.L. - GREEN) projesidir.
       Proje kapsamında Alpullu'da ki seçilmiş cadde ve sokaklardaki kaldırımların iyileştirilmesi, yenilenmesi ve kaplanması işi ile beraber Barış Parkı üstü Küçük Park Yapımı işi amaçlanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Proje 14.12.2012 tarihinde başlamış olup 13.12.2014 tarihinde son bulacaktır. Alpullu Belediyesine düşen proje değeri 368.860,08 Euro'dur

İkinci projemiz, BULGARİSTAN SUNGURLARE BELEDİYESİ İLE ALPULLU BELEDİYESİNİN KÜLTÜREL MİRASININ KEŞFEDİLMESİ VE TANITILMASI (ORIGIN-EXPLORATION AND PROMOTION OF CULTURAL HERITAGE OF SUNGURLARE MUNICIPALITY,BULGARIA AND ALPULLU MUNICIPALITY,TURKEY) projesidir.
      Projemiz var olan ya da tanınmayan kültürel değerlerimizi (gelenek, görenek, halk oyunları, geleneksel kostümler ve yemekler) tanıtmayı amaçlamaktadır. 29.04.2014 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olup 29.04.2015 tarihine kadar tamamlanacaktır. Belediyemize ayrılan proje değeri 45.707,28 Euro'dur.
 
Üçüncü projemiz de, ALPULLU VE MADZHAROVO BELEDİYELERİNDE ALTERNATİF TURİZM-BİRLİKTE DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ (ALTERNATIVE TOURISM IN ALPULLU AND MADZHAROVO-TOGETHER WE CAN DO MORE)
      Proje kapsamında Alpullu'da var olan çamlık alanının rekreasyonu ve göçmen kuşların gözlenmesi faaliyetleri gerçekleşecektir.Proje 19.07.2013 tarihinde başlamış olup,18.07.2015 tarihinde sona erecektir.Alpullu Belediyesine düşen proje değeri 271.892,14 Euro'dur.
 


Hiç yorum yok: