10 Ocak 2013 Perşembe

Başkan Çağlayan kanayan yarayı durdurdu.


Kırklareli Günlüğü


Faruk Ceylan
Kırklareli'nin tek kaldırımsız mahallesi Karahıdır kadırıma kavuşuyor. Yağışlarda su baskınına uğrayan Cadde üzerinde ki evler, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ve Başkan vekili Ahmet Yaşa'nın bizzat nezaret ettiği çalışmalarda döşenen büzlerle su baskınlarının önüne geçildi. Evlerin bahçelerinde diz mesafesinin üzerine çıkan sular evlerin içine kadar girerek karahıdırlı vatandaşlara zor anlar yaşatıyordu. Karahıdır halkının mağduriyetlerini dile getirdiği gibi Belediye ekipleri olaya anında el koyarak vatandaşın derdine çözüm getirdi. Çalışmalar sırasında Başkanın ekibiyle birlikte işin başında bulunması da taktirle karşılandı.
Karahıdır Mahallesi, Yüksek okul ve Öğrenci yurdu ile  Kırklareli'nin Türkiye'ye açılan yüzü. Türkiye'nin dörtbir yanından gelen yüzlerce öğrenciyi barındıran mahallede, mahalle sakinleri zaman zaman Öğrencilerin telefon konuşmalarına tanık olduklarını, öğrencilerin ailelerine Karahıdır'ı köy olarak tanımladıklarını söylediler.
Su baskınlarıyla büyük mağduriyet yaşayan Karahıdır'lılar " Vatandaş Yağmur yağması için yağmur duası yapar, biz ise yağmur yağmasın diye dua ediyorduk. Cavit Başkan bahçelerimizi, evlerimizi su baskınından kurtararak kanayan yara haline gelen bu mağduriyetimizi sonlandırdı kendisine candan teşekkürler ederiz" dediler. 
 Karahıdır'ın en büyük sorunlarından biri de Kırklareli'nin tek kaldırımsız mahallesi olması.Ana cadde üzerinde  kaldırım bulunmayan  Karahıdır'da Yüksek okulda okuyan, yurtta kalan öğrencilerle vatandaş yolda araçlarla birlikte yürümek zorunda kalıyor ve hayati risk alıyorlar. Başkan Çağlayan ekibiyle yaptığı çalışma sırasında Karahıdırlı'lara kaldırım sözünü de  vererek en kısa zamanda Edirne caddesine kaldırım yapılacağını söyledi. Kaldırım sözü Karahıdırda büyük sevinç yararattı.
Kentsel dönüşüm projeleriyle Kırklareli'ni modern bir şehir haline getirme çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Başkanlığı  Karahıdır'daki çalışmalarıyla da vatandaştan tam not aldı. 
Sayın Çağlayan Yol,kaldırım, Oyun alanları,Sosyal sorumluluk projeleri, hayata geçirilen projeler, devam eden projeler ve yapılacak olan projelerle çalışmaların aralıksız devam edeceğini, Kırklareli'ni kısa zamanda hem örnek, hemde modern bir kent yapmak için mesai tahtinde bulunmadan çalışmalarını sürdüreceklerini belirtip, "Kırklareli bizim evimiz. Bu mantıkla elimizdeki tüm imkanları sonuna kadar kullanıp Kırklareli'ni en az sorunlu, modern yaşanır bir kent haline getirmek için çalışacağız. Her konulan tuğla,çakılan çivi bizim insanımızın refahı, memnıniyeti içindir. Bizler kendi insanımıza hizmet için buradayız" diyerek Kırklareli'ne hizmet aşkını samimi olarak ortaya koydu.
Bende Başkanımızı samimi olarak ortaya koyduğu  hizmetlerinden dolayı kutluyor, devamını diliyorum.

Faruk Ceylan yazılarını www.gazetetrakya.com dan da
takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: