24 Ocak 2013 Perşembe

Belediye Başkanlığından Ahirete de hizmet



Haber: Faruk Ceylan
Fotoğraflar: İrfan Özeklioğlu



Başkan Çağlayan cenaze hizmeti ile ilgili 
samimi açıklamalarda bulundu.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Şehir mezarlığına idari birim, cenaze yıkama birimi ve morgdan oluşan modern bir bina yaptırdı.
Faaliyete geçen binada cenaze levazımatıyla ilgili her tür hizmet Belediye tarafından ücretsiz karşılanacak.
Konu hakkında bilgi almak üzere kendisiyle görüştüğümüz Başkan Cavit Çağlayan şunları söyledi: " Daha önce Şehir mezarlığında baraka tarzında bir yapı vardı. Hizmet açısından da çok yeterli değildi. Yeni Binamızda bir imam, iki personel bulunacak. Bundan sonra cenazesi olan vatandaşımızın cenazesi evinden alınarak hastane morguna götürülecek, burada yıkama işlemlerinden sonra kefen ve diğer cenaze malzemeleri de Belediye tarafından karşılanacak mezar tahtası ve kazım işleri de buna dahil olacak. Vatandaşımız ister zengin olsun, ister fakir ayrım yapılmadan tümüne bu hizmet Belediyemiz tarafından verilecek. Allah gecinden versin ama ölüm hepimiz için kaçınılmaz, herkes bir gün ölümün soğuk yüzüyle karşılaşacak. İnsanlar yakınlarını kaybettikleri vakit acısı sebebiyle güzü hiçbir şey görmez oluyor.
Kırklareli Haberci ekibi şehir mezarlığını
ve yeni yapılan binayı yerinde görüntüledi
 Cenaze için gerekli vecibeleri bırakın koşturup sağlamayı o kişi için adeta hayat duruyor. Bu acılı günde eş dost cenaze işlerine koşturuyor. Bundan sonra Belediye Başkanlığımız iyi gününde yanında olduğu vatandaşlarımızın acılı gününde de yanlarında olacak. Şu an itibariyle Hastanenin morgu ve yıkama birimleri kullanılmaya devam edecek, yoğunluk ya da yetersizlik olursa yeni binamızda bulunan morg ve yıkama birimi kullanılacak" dedi.
Bilindiği gibi Belediye Başkanlığı bugüne dek cenazesi olan ailelerin duasını ve
duada ikram edilen pilav ve ayranı ücretsiz karşılıyordu. Bundan sonra cenazesi olan bir Kırklareli kefeninden definine kadar hiç bir şey yapmayacak, aldıkları bu hizmet karşılığında da hiçbir masraf yapmayacak.



Hiç yorum yok: