24 Haziran 2012 Pazar

Yeni sezon öncesi maddi sıkıntılar ve Şirketleşme yolunda adımlar.


Tribün

Faruk Ceylan
Kırklarelispor yeni sezona Bilgin Erdem’le bir yıl daha sözleşme imzalayarak başladı. Transfer arayışlarını sürdüren Kırklarelispor geçen sezon ligde kalarak  play-of şansını son birkaç maçta yitirmesine rağmen başarılı sayılabilecek bir lig geçirmişti.
Şimdi hedefin Bank Asya ligine çıkmak olduğu konuşuluyor. En azından geçen sezondan daha başarılı olabilmek için çalışılacak.  Trakya’nın tek temsilcisi olan yeşil beyazlı ekibin    2.ligde kalıcı olması  bile yeterli bence. Tabi ki Bank Asya ligine çıkmak Kırklarelispor için olduğu kadar Kırklareli içinde büyük bir  kazanç olur. Bu ligde olmak,  rakip takımların nereden baksanız 3, 5 bin  taraftarının Kırklareli’ne  gelerek maç izlemesi demek olur ki şehre büyük hareket,  büyük ekonomik canlılık  getirir.
Bu güzelliklerin yaşanması için  büyük ölçüde parasal katkının  sağlanması gerekli ve olumsuzlukların acilen çözülmesi şart. Bir otel Kırklarelispor’un kamp  ve yemek ücretlerini ödemediği için  Kulübü icraya vermiş. Bir başka iddiaya göre sporcu evinin elektirikleri borcundan kesilmiş.
Adının  açıklanmasını istemeyen bir iş  yeri  uzun bir süredir futbolcuların yemek ücretlerinin ödenmediğini, defalarca talep edildiği halde ödenme noktasında  bir girişimde bulunulmadığını ifade ediyor.  Kırklarelispor’u Amatör kümede Şampiyon yaparak profesyonel lige çıkaran 13 futbolcunun elinden senetlerinin Bilgin Erdem tarafından  alınarak, aldatıldıklarını  ve şampiyonluk pirimlerinin ödenmediğini  iddia eden,  Futbolcu Tayfun ve  Kaleci Serkan   yargıya baş vuracaklarını, Kırklarelispor için akıttıkları terin bedelini alacaklarını ifade ettiler.
Bunlar bize ulaşan bilgiler. Birde kamuoyunda söylenen başka olumsuzluklar var ancak bunlar hakkında konuşanlar bilgiyi net olarak paylaşmıyorlar. Söylem bazında kaldığı içinde bunları netleşene kadar paylaşmayı uygun görmüyorum.
Bu olumsuzlukların yanında eski kulüp Başkanı Kıvanç Kurtar Kırklarelispor’un şirketleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kurtar’ın bizimle paylaştığı bilgilere göre İstanbul’daki iş adamı arkadaşlarıyla yaptığı toplantılar neticesinde Kırklareli’ne gelecekleri,Vali,Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları ve Kırklarelispor kulüp Başkanıyla yapacakları toplantılar neticesinde Şirketleşme yoluna giderek, milyon dolarlık finans desteğinde bulunacaklarını ifade etti eski Başkan Kıvanç Kurtar.
Eski Başkan Kıvanç Kurtar’ın, Başkan Volkan Can’la halef selef olmalarına rağmen  Kırklarelispor için böyle olumlu bir girişimde bulunması bence fevkalade bir durum. Umarım bu birliktelik sağlanır ve Kırklarelispor’un bundan sonraki hedefi Bank Asya değil, süper lig olur.

1 yorum:

HABERALEM dedi ki...

Faruk Ağbim;
Bu haber bloğunu oluşturduğun andan itibaren bence en anlamlı haberin bu!
Ben de Kırklareli Spor Yönetimi ile ilgili bir sürü iddialar ortalıkta gezinirken, diğer yerel gazetelerde yayımlanırken Faruk Ağbi bununla neden ilgilenmiyor diye düşünüyordum. Diğer yandan da yıllardır emek verdiğin Kırklareli Spor'a bir zararı dokunmasın diye ertelediğini düşünüyordum.
Aslında yazman çok da iyi oldu, çünkü ortada bir değil çok sayıda mağdur olduğunu söyleyen varken olayın üzerine gitmemiş olsan bu kez de Yönetimi koruyor iddialarını gündeme getirecekti. İddialar doğru deilse tabiki yönetimdeki genç arkadaşlarımızı yıpratmak doğru olmaz. Ancak bir yandan kulübe para akarken, yenen yemeğin, yatılan hotelin, futbolcu terinin bedeli ödenmiyorsa ortada ciddi sıkıntıların olduğuna işarettir!
Dün senin bu haberini facebook'da hemen hergün ziyaret ettiğim ''KIRKLARIN KIZANLARI'' isimli grupta paylaştım.Daha paylaşır paylaşmaz çok sayıda yorum geldi. İddiaların doğruluğunu soranların yanısıra, Faruk Ceylan kasıtlı olarak yalan haber yapıyor gibi yorumlar da yazıldı. Akşam en son, paylaşımda bulunan genç arkadaşlara; Faruk Bey yarın gruba gelir, sorularınızı kendisine sorarsınız, kendisi de yazdığı haber ile ilgili gerçekleri sizlerle paylaşır. Hatta Kulüp Yöneticilerinden bir yada bir kaçı da gelir bu sayfada iddialara yanıt verir hepimiz aydınlanırız diyerek ayrılmıştım. Bugün geldiğimde yine ''KIRKLARIN KIZANLARI'' belki Sen'de birşeyler yazmışsın dır diye gruba bir göz atayım dedim. Grubun yerinde yeller esiyordu. Grup kapatılmış(!!!)
Yani açıkçası senin bu haberin facebook'da - KIRKLARIN KIZANLARI adlı grubu kapattırmış oldu.
Eğer kulüp yöneticilerinden herhangibirinin baskısı sonucu, bu haberler yayılmasın diye böyle birşey yapılmışsa, gerçekten yazık olmuş. İddialar karşısında suskun kalmaktansa çıkıp kendi doğrularını açıklamaları yönetici kardeşlerimizi de biz taraftarları da rahatlatmış olur.
İlerleyen günlerde, konu ile ilgili gelişmeleri büyük bir kitle halinde beklediğimizi belirtirken başarılarının devamını dilerim.
Vedat DURMAZ