9 Haziran 2012 Cumartesi

40 yıl sonra Karahıdır Kiraz Şenlikleri

Haber: Faruk CEYLAN
Fotoğraflar: İrfan ÖZEKLİOĞLU

Kırklareli Karahıdır Mahallesinde, 40 yıldır kutlanmayan "Kiraz Şenlikleri" Karahıdır Mahallesi Muhtarlığının girişimleri, Belediye Başkanlığının destekleriyle yeniden hayata geçirildi.
Geçmişte çok sayıda etkinliğin gerçekleştiği, Kiraz güzeli yarışmalarının düzenlendiği şenliklerin devamı maddi imkansızlıklar yüzünden gelmedi. Bu yıl Muhtar Metin Duygun'un girişimlerine Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın olumlu cevap vererek desteklemesi ile geçmişte bir anı olarak kalan  kiraz şenlikleri yeniden bu defa festival kıvamında kutlanmaya başladı.
Karahıdır'lılar Kiraz Şenliklerini yeniden hayata geçiren Başkan Cavit Çağlayan'a ve Muhtar Metin Duygun'a teşekkür ederek, şenliklerin eskiden olduğu gibi her yıl aralıksız kutlanmasını istediklerini söylediler.

Kiraz şenliklerinin açılış kurdelasını  Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ve Karahıdır Mahallesi Muhtarı Metin Duygun birlikte kestiler.
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Başkan Yardımcısı Ünal Başkur Karahıdır Kirazının Türkiye'ye tanıtılması için çalışma başlattıklarını  ifade ettiler.
Kiraz Şenliklerine konuk olarak katılan Ak Parti İl Başkanı Hüsmen Terkin ve geçmişte Ak Partiden Belediye Başkan adayı olan Selahattin Minsolmaz'da   Karahıdır kirazının çok özel bir lezzet olduğunu belirterek bunun değerlendirilmesinin gerektiğini söylediler.









Hiç yorum yok: